BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.285,22
HABER /  GÜNCEL

Hayvan gemisi alev alev yandı

Hayvan gemisinde çıkan yangında 73 bin 500 koyunun da gemide bulunduğu öğrenildi

Abone ol

Bozcaada açıklarında makine dairesinde yangın çıkan hayvan gemisinde alevlerin yaşam mahalline sıçradığı ve gemide de 73 bin 500 koyunun bulunduğu öğrenildi.

Elde edilen bilgiye göre Süveyş Kanalı'ndan Tekirdağ'a hayvan götüren ve içinde 73 personeli bulunan Bahama bandıralı "Maysora" isimli yük gemisinin makine dairesinde saat 01.45 sıralarında bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı.

196 metre boyunda, 33 bin 400 groston ağırlığındaki geminin makine dairesinin alev alması ile durumun Telsiz Kanalı Deniz Trafik İstasyonu'na bildirilmesinden sonra bölgeye güvenlik açısından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı "Kurtarma 1", Söndüren 6" ve "Kurtarma 4" isimli römorkörler gönderildi.

Geminin makine dairesinde başlayan alevlerin kısa sürede yaşam mahalline sıçraması ile birlikte gemide paniğin yaşandığı ve kaptanın talebi üzerine de 73 personelin tahliyesine başlandığı ifade edildi. Bölgeye gönderilen römorkörlerin gemideki yangını söndürmek için çalışmaya başlandığı belirtilirken, aynı geminin daha önce de Kocaeli'ne hayvan getirdiği öğrenildi.