BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.307,30
HABER /  GÜNCEL

Hayrunnisa Gül neden patladı? İşte sebebi!

Köşk'teki son ev sahipliğinde gazeteci Abdülkadir Selvi'nin elini sıkmayan Hayrunnisa Gül neden bu kadar fevri davrandı?

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

İki gün önceki resepsiyona damgasını vuran Hayrunnisa Gül'ün tepkisi konuşulmaya devam ediyor. Sakin bir insan olarak görünen Hayrunnisa Gül neden ev sahibi olduğu gecede bu kadar büyük bir tepki verdi. 

Köşke en yakın gazetecilerden Fox Tv Ankara Temsilcisi Sedat Bozkurt İnternethaber'den Nesrin Yılmaz'a, Hayrunnisa Gül'ün tepkisinin nedenlerini ve onun "normal" hayatında nasıl biri olduğunu anlattı...

EŞİ KADAR ÖN PLANDAYDI

Hayrunnisa Hanım Refah Partisi döneminde yenilikçi-gelenekçi ayrışmasında da buna benzer bi tavır ortaya koymuştu ve eşi kadar ön plandaydı, politikanın bir fiil içindeydi. Belki mekanı tartışılabilir ama benim açımdan verdiği tepki çok şaşırtıcı olmadı.

KOCASINI SEVEN HER KADIN GİBİ

Sonuçta kendisi bu işlere kafa yoran bir kadın. Anladığım kadarıyla çok dolmuş, kocasını seven her kadın gibi kocasının bu kadar itilip kakılmasından dolayı içindeki kırıklıkları dile getirdi. Kocasının muhatap olduğu her neyse kısmen belki de daha fazlasına kendisi muhatap oluyor. Çünkü AK Parti'nin içinde neler yaşandığını bilemiyoruz bizim de kulaklarımıza gelen birbirleri hakkında söyledikleri değerlendirmeler var, bizim duyduklarımızı da o da duyuyorsa muhtemelen bunların patlamasıdır.

ABDÜLKADİR SELVİ ÖN PLANDA OLDUĞU İÇİN

Abdülkadir Selvi'ye tepki verip elini sıkmamasının nedeni yazdıklarından ve televizyonda Abdullah Gül ile ilgili söylediklerinden dolayı. Aslında sadece Abdülkadir Selvi değil mutlaka ama Selvi çok ön plana çıktığı için, Mehmet Akarca çok ön plana çıktığı için bunlar yaşanmış olabilir. Başbakan'ın kontrolündeki muhtelif kanallardan gelen insanlar vardı onlar böyle bir tepkiyle karşılaşmadılar, sonuç itibariyle takip ediliyorlar.

KOCASINI İĞNELEYEN BİR KADIN

Ben Hayrunnisa Hanım'ı ciddi meselelerde biraz agresif görüyorum. Örneğin binadaki tadilat-tamirat işi yapılaca, yapılmadığı ya da istediği gibi olmadığı zaman daha agresif görüyorum kendisini. Hayatının iş ile ilgili olan kısmınd abiraz böyle ama işle ilgili olmayan kısımda bu tavrını görmedim, tam tersine olabildiğince yumuşak, hatta muhafazakar camiada örneğini az göreceğimiz şekilde kocası cumhurbaşkanı olsa bile onu iğneleyen sözler söyleme yeteneği olan bir kadın.

BİRİKİMİN PATLAMASI

Sonuç itibariyle Hayrunnisa Hanım'ın tepkisi bir birikimin patlamasıdır. Abdullah Gül'ün üzerinde çok baskı var, o gece Köşk'teki resepsiyonda iş adamlarının konuşma aralarında kendisini sık sık alkışlamaları, abartılı bir şekilde ilgi göstermeleri bile bir baskıdır. Ben gördüklerimi söylüyorum, büyük ihtimalle Hayrunnisa Hanım özel görüşmelerinde bundan çok daha fazlasına muhatap oluyordur.

HAYRÜNNİSA GÜL NE DEMİŞTİ?

Hayrünnisa Gül veda resepsiyonunda patlamış ve herkesi şaşkına çevirmişti. Gül'ün şu sözleri gündeme damga vurdu;

ASIL İNTİFADAYI BEN BAŞLATACAĞIM!

• Bizi kaç yıldır tanıyorsunuz; çizgimizde bir değişiklik oldu mu? Hayır. Bir de etrafımızdakilerin geçirdiği değişime bakın. Neler yazılıyor, söyleniyor, insan inanamıyor. Ben her şeyi biliyorum. Şimdi ben de susuyorum, ama fazla susmayacağım; asıl intifadayı ben başlatacağım.

Fazla uzatmaya gerek yok; intifada sözü zaten hissiyatı açıklıyor. Gülleri dostun attığı güller (ki bazıları gülden çok taş sayılabilir) yaralamış ve yeni kurulan gül bahçesi de dikensiz olacağa pek benzemiyor. İzleyip göreceğiz.

ŞİMDİ FOTOĞRAFTA YER ALMAK İÇİN YARIŞIYORLAR

• Bizi çok üzdüler. Şimdi fotoğrafta yer almak için yarışıyorlar. İnsan kendisine zor hâkim oluyor. Bizi hiçbir şey görmüyor, bilmiyor, farkında değiliz mi sanıyorlar? Her şeyin farkındayız. Abdullah Bey kibarlığından bir şey söylemiyor. Kendisine çok yanlışlıklar, çok saygısızlıklar yapıldı. Bazı günler ben okuyup üzülmeyeyim diye gazeteleri önümden alıyordu. Ben girip hakkında yazılanları okumayayım diye interneti kapattığı zaman oldu.

BİZİ EN ÇOK MÜSLÜMAN CAMİANIN SALDIRILARI ÜZDÜ

• Bir turnusol döneminden geçiyoruz. Herkesin ne olduğu ortaya çıkıyor. Neler yazıldığını gördük! Neler söylendiğini gördük! Bizi en çok üzen de özellikle son yılımızda bizim camiadan, dindar Müslüman camiadan yapılan saldırılar oldu. Bu süreçte bazı yaşadıklarımızı, 28 Şubat döneminde benim başörtümün tartışıldığı günlerde bile bu kadarını görmedik.