BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,88
HABER /  GÜNCEL

Hayrünnisa Gül'den anlamlı ziyaret

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Saray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Ankara Sevgi Evleri Çocuk Yuvası'nı ziyaret etti.

Abone ol

Yaklaşık 5 saat süren ziyarette çocukların kaldığı sevgi evlerini ve zihinsel engelli çocukların el işi atölyelerini gezen Hayrünnisa Gül, ziyaretin sonunda çocuklarla birlikte güvercin uçurdu.

Beraberindekilerle birlikte ilk önce zihinsel engelli çocuk ve yetişkinlerin konakladığı Saray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni gezen Hayrünnisa Gül'e, kurum müdürü ve diğer yetkililer eşlik etti. Zihinsel engellilerin kaldığı sevgi evlerini ziyaret eden, çocuk ve yetişkinlerle tek tek sohbet eden Hayrünnisa Gül, yetkililerden çocukların bakımları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra zihinsel engelli çocukların rehabilitasyonuna yönelik faaliyetlerde bulunan el işi atölyelerini gezdi.

HAYRÜNNİSA GÜL, BİR ÖĞRENCİ İLE BİRLİKTE DOKUMA YAPTI

El sanatları, resim, mum ve boyama atölyesinde de incelemelerde bulunan Hayrünnisa Gül, çocukların yaptığı meyve şeklindeki kokulu mumları ve özel teknikle yapılan resimler ile boyama kumaşlarını büyük bir beğeniyle inceledi. Dokuma atölyesinde bir öğrenci ile birlikte dokuma yapan Hayrünnisa Gül'e ziyareti boyunca eşlik eden zihinsel engelli çocuklar yaptıkları bebek şeklinde bir anahtarlığı hediye ederken, 'İnşallah her kapıyı açar' temennisinde bulundular.

ANKARA SEVGİ EVLERİ ÇOCUK YUVASI ZİYARETİ

Bir süre müzik sınıfındaki çocukların kendisi için söylediği şarkıları dinleyen Hayrünnisa Gül, daha sonra Ankara Sevgi Evleri Çocuk Yuvası'na geçti. 3-12 yaş grubu yaklaşık 400 çocuğun kaldığı yuvada önce kız çocukların kaldığı sevgi evlerini gezen Hayrünnisa Gül, burada 'Emekliyiz Gönüllüyüz' projesi kapsamında Çankaya Köşkü'ne gelen ve tanıtım toplantısında şarkı söyleyen Dilan adlı çocukla uzun süre sohbet etti. Hayrünnisa Gül'ü görünce şaşkınlığını gizleyemeyen Dilan, "Ben Çankaya Köşkü'ne gelmiştim, orada sizinle görüşmüştüm ama arkadaşlarım sizi görememişti. Şimdi burada olmanıza çok sevindim" dedi. Arkadaşlarıyla birlikte kendisine kolonya ve çikolata ikram eden Dilan, evlerini ve kaldıkları odaları gezdirdi. Daha sonra erkek çocukların kaldığı sevgi evine geçen Hayrünnisa Gül, çocuklara derslerini ve karnelerini sorarak, onlardan çok çalışmalarını ve hedeflerine ulaşmak için asla vazgeçmemelerini istedi. Çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Hayrünnisa Gül, ardından 3-6 yaş grubu çocukların kaldığı evi ziyaret etti.

YÖNETİCİ VE İDARECİLERİ TEBRİK

Yaklaşık 5 saat süren ziyaret sırasında çocuklarla yakından ilgilenen ve çeşitli hediyeler veren Hayrünnisa Gül, sevgi evlerinden çocukların sürpriziyle uğurlandı. Sevgi evinden çıkışında çocukların yetiştirdikleri güvercinleri uçurması karşısında duygulanan Hayrünnisa Gül, hem Saray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hem de Ankara Sevgi Evleri Çocuk Yuvaları'nda emeği geçen tüm yönetici ve idarecileri tebrik etti. Son birkaç yıldır devletin koruması altındaki çocukların daha modern ve iyi şartlarda hayatlarını sürdürebilmeleri için çok önemli adımlar atıldığını, eskiye bakıldığında aradaki farkın ak ile kara kadar açık olduğunu söyleyen Hayrünnisa Gül, bu çocukların herkese emanet olduğunun altını çizerek özveriyle ve sorumluluk bilinciyle çalışan herkese teşekkür etti.

Ziyaretten çok memnun kaldığını belirten Hayrünnisa Gül, her şeyden önemlisi yuva sisteminden sevgi evleri modeline geçilmesiyle çocukların bir ev ortamında büyüdüğünü bunun da onların sağlıklı bir gelecek kurmaları ve toplumsal hayata katılımları için çok önemli olduğunu belirtti. Yurt dışı ziyaretlerinde çocuk evlerini özellikle gezdiğini ve yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini ifade eden Hayrünnisa Gül, şu anda ülkemizdeki uygulamaların ve koşulların bu standartları yakaladığını hatta birçok konuda geçtiğini ve bundan gurur duyduğunu kaydetti.