BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,82
ALTIN 2.417,75
HABER /  GÜNCEL

Hayrettin Karaman'dan şoke eden ima!

Muhafazakar kesimin dini kanaat önderi Hayrettin Karaman'dan gelen Muhsin Yazıcıoğlu örneği kafa karıştırdı.

Abone ol

İNTERNET HABER - İslami kesimin kanaat önderi olarak görülen Hayrettin Karaman, ortalığı sarsan Hükümet-Cemaat çekişmesiyle ilgili üstü kapalı olarak mesaj verdi.

Karaman Hoca'nın Yeni Şafak si'ndeki yazısında verdiği bir 'örnek' kafaları karıştırdı. Karaman, özetle 'Ümmete zararı önlemek için bir kişi feda edilebilir" dediği yazısında Yazıcıoğlu'nu örnek gösterdi.

Türkiye'ye yönelik İsrail odaklı komplolar kurulduğunu vurgulayan Hayrettin Karaman,
İri devletler tarafından, Ortadoğu'da İsrail'in güvenliği ile 'petrol, gaz, uranyum' gibi kritik maddelerin en ucuz ve güvenli bir şekilde temini amacına yönelik bir düzen kurulmuş. Bu düzenin devamı, mazlum ve mağdur halkların uyanmamasına, birleşmemesine ve güçlenmemesine bağlı. 'Uyanma, güçlenme ve birleşme'nin gerçekleşmesi bir lider/öncü devlet gerektiriyor ve son yıllarda Türkiye bu amaca uygun tek devlet olarak sivriliyor.

İşte sıfır probleme de, Türkiye'de istikrara da, AK Parti iktidarına da karşı kurulan komplolar, tuzaklar, oyunlar tahkil edilirken bu 'iri devletler ile Türkiye arasındaki' örtülü mücadelenin daima göz önünde tutulması gerekiyor" diye yazdı.

PİRE İÇİN YORGAN YAKMAMALI

Hayrettin Karaman'ın şaşırtan 'örneği' bu satırların devamında geldi. AK Parti yerine konacak daha iyi bir iktidar olmadığını söyleyen Karaman 'ne demek istiyor?" acaba dedirten şu sözleri yazdı;

"Akl-ı selim ve kalb-i selim sahiplerinin bir dönüp sağlarına ve bir daha dönüp sollarına bakmaları gerekiyor; bu iktidar kadrosunun yerine koyabilecekleri başka bir kadro varsa –ki, bana göre yoktur- bir diyeceğim olamaz, yoksa kimse pire için yorgan yakmamalıdır.

ŞAŞIRTAN YAZICIOĞLU ÖRNEĞİ

Mecellemizin 26. Maddesi şöyle der
: 'Zarar-ı âmmı def'içün zarar-ı hâss ihtiyor olunur'.

Gençler de anlasın diye günün diline çevirelim:

Kamuya (ve bu arada ümmete) ait zararı önlemek için bir şahıs, bölge veya gruba ait zarar göze alınır, sineye çekilir.

Siyasette olan selim akıl ve kalb sahiplerine de bu kuralı hatırlatıyor ve örnek olarak merhum şehid Muhsin Yazıcıoğlu'nu dua ile anıyorum.