BIST 9.533
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.485,37
HABER /  GÜNCEL

Hayrettin Karaman'dan bomba yazı! Gayrimüslimler...

Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, şartlar uygun olduğunda İslam devleti kurulacağını, gayrimüslimlerin de vergi vererek vatandaş olup temel insan haklarına sahip olabileceklerini yazdı....

Abone ol

Yeni Şafak gazetesinin ilahiyatçı yazarı Prof. Dr. Hayrettin Karaman, "Şartlar müsait olduğunda ümmetin bir tek devleti olacak ve bütün Müslümanlar da bu devletin teb’ası olacaklardır" dedi.  Gayrimüslimlerin de basit bir vergi ödeyerek bu İslam devletinin vatandaşı olabileceklerini savunan Karaman, "Temel insan haklarına da sahip bulunurlar" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da fikirlerine büyük önem verdiği Hayrettin Karaman, "İslâm’ın hedefi ümmeti bölmek değil bütünleştirmektir" başlıklı yazısında şunları dile getirdi: 

VERGİ VERİP TEMEL İNSAN HAKLARINA SAHİP OLURLUR

"Şartlar müsait olduğunda ümmetin bir tek devleti olacak ve bütün Müslümanlar da bu devletin teb’ası olacaklardır. Defalarca ifade ettiğimiz gibi İslam devleti yalnızca Müslümanların devleti değildir, gayr-i Müslimler de kabul ettikleri takdirde basit bir vergi ödeyerek ve statülerini koruyarak bu devletin vatandaşları olur ve temel insan haklarına sahip bulunurlar."

BİRDEN ÇOK İSLAM DEVLETİ OLABİLİR Mİ?

Şartlar müsait olmadığı zaman bir değil bir kaç İslam devletinin kurulup kurulamayacağının tartışmalı olduğunu belirten Karaman, "Şartlar müsait olmadığında birden fazla İslam devletinin meşru olup olmadığı tartışılmıştır. Birden fazla İslam devletinin meşruiyetinin zarurete, imkânsızlığa bağlı olduğu anlaşılmaktadır" dedi.

Hayrettin Karaman'ın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN