BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.245,54
HABER /  GÜNCEL

Hayrettin Karaman'dan AK Parti'ye sarsıcı öneri

AK Parti çevrelerinde sözü dinlenen hocaların başında gelen Hayrettin Karaman, bu kez acı konuştu.

Abone ol

Yeni Şafak'ın ilahiyatçı profesörü Hayrettin Karaman, AK Parti'de "ahlak, ehliyet ve liyakat" sefeberliği ilan edilmesi önerisinde bulundu.

"AK Parti'nin ahlak ile imtihanı" başlıklı yazısında şikayet, endişe ve tavsiyelerini ileten yazar, yazısını kullanmaya kalkışacak muhalefete de mesaj vermeyi ihmal etmedi: "Konuşmadan önce boy aynasına bakın."

Ak Parti’nin hem üst yönetiminde hem de tabanında üstüne toz konduramayacağı erdemli insanların bulunduğunu yazan Karaman, şahsi çıkarları gereği partiye girip meşru olmayan yollara başvuranların da olduğunu hatırlattı.

Bu kesimlerle ilgili şikayetini köşesine taşıyan yazar, yazısına böyle devam ediyor:

PARTİDEKİ KONUMLARINI KULLANARAK MENFAAT SAĞLIYORLAR

"Bu gruba dahil olanlar ister bürokrat olsunlar ister başka bir yerde ve işte olsunlar kendileri gibi olanlarla işbirliği yaparak partiye ve ülkeye şu kötülükleri yapıyorlar:
Parti teşkilatında, belediyede, bürokraside ve iş aleminde ehil, layık, faziletli kişilerin önünü bir şekilde tıkayıp kendi takımdaşlarını öne çıkarıyorlar.
Dindarlıkları gevşek olanlar helale harama bakmadan, dindarlıkları az çok etkili olanlar ise işi bir şekilde kitabına uydurarak ve partideki konumlarını kullanarak menfaat sağlıyorlar. Bunların yaptıkları, partinin faziletli mensuplarının da hesabına yazılarak yıpratılmaları için kullanılıyor.
Peygamberimiz “Siz (iman, ahlak, istikamet… bakımından) nasıl iseniz öyle yönetilirsiniz” buyuruyor.

AHLAK EHLİYET VE LİYAKAT KONUSUNDA ISLAHAT SEFERBERLİĞİ İLAN ETSİNLER

Ben yıllardır köylüsü, kentlisi, zengini fakiri, okumuşu okumamışı… ile bu toplumun içinde yaşıyorum; ehliyete riayetsizlik, mal, kadın, menfaat imtihanında zayıflık konularında nice tecrübeler yaşadım. Bunlara dayanarak ve üzülerek diyorum ki, toplumumuz sözde aidiyet olarak Müslüman olmalarına rağmen, özde, uygulamada; iman, takva, amel ve ahlak bakımından büyük ve önemli zaaflar, eksiklikler içindeler. Demokratik siyaset de yalnızca seçkinlerle değil, halk ile yapılıyor. Bu yüzdendir ki, bir Fransız Akademi üyesi demokrasi için “ehliyetsizliğe tapış” demiştir.
Demokratik siyasetin bu probleminden dolayı faziletli yöneticilerin işlerinin çok zor olduğunu biliyor ve anlıyorum. Ama yine de bir dileğim var:

MUHALEFETE 'KENDİNE BAK' UYARISI

Üzerine toz kondurmadığım fazilet erbabı bu şikayet ve tespitimi göz önüne alarak “ahlak, ehliyet ve liyakat” konusunda bir ıslahat seferberliği ilan etsinler veya ilan etmeden bu kriteri hakim kılmaya çalışsınlar ve Allah onların yardımcıları olsun!
Bu yazımı kullanmaya kalkışacak muhalefet partilerine sözüm şudur.
Konuşmadan önce boy aynasına bakın!"