BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.301,76
HABER /  DÜNYA

Hayırdır uzaylılar mı geliyor! ABD uzay savaş gücü kuruyor

Uzaylıların varlığı tartışma konusu ola dursun Amerika aldığı kararla komplo teorisyenlerine malzeme verdi. ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan ordusunun yeni bir kolu olarak 'Uzay Gücü' kurulması emri verdiğini açıkladı.

Abone ol

Donald Trump, Pazartesi günü Beyaz Saray'daki Ulusal Uzay Konseyi toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, "Silahlı kuvvetlerin altıncı kolu olarak bir Uzay Gücü kurulması için gerekli sürecin derhal başlatılması konusunda Savunma Bakanlığı'na talimat veriyorum" ifadelerini kullandı.

Sözlerine şöyle devam etti: "Bu büyük bir adım. Hava kuvvetlerimiz olacak, ayrıca uzay kuvvetlerimiz olacak; ayrı fakat eşit."

'Hakimiyet Amerikalılarda olmalı'
ABD Başkanı Trump sözlerini, "Uzayda sadece Amerikan varlığının olması yetmez. Uzayda Amerikan hakimiyeti olmalı" şeklinde sürdürdü.

Uzayda öncülüğü Rusya ya da Çin'e bırakmanın kabuledilemez olacağını da söyledi. Trump ayrıca, Ay'a yeniden astronot ve Mars'a gelecekte kafile gönderme sözlerini verdi.

Amerikalılar 1969 yılında ilk kez Ay'a ayak basmışlardı. Bu tarihten beri ise uzay çalışmaları, insansız uzay araçlarıyla gerçekleştirilen misyonlar üzerine yoğunlaşmıştı.

Trump, "Bu sefer bayrağımızı dikmekten ve ayak izlerimizi bırakmaktan daha fazlasını yapacağız. Uzun dönemli bir mevcudiyet kuracağız, ekonomimizi geliştireceğiz ve Mars'a misyon göndermenin temellerini atacağız" dedi.

UZAYA SİLAH KONUŞLANDIRILAMIYOR: ABD, kitle imha silahlarının uzaya konuşlandırılmasını yasaklayan 1967 tarihli Dış Uzay Anlaşması'nın imzacılarından biri. Uzay gücü projesinin uygulamaya konulabilmesi için ABD Kongresi'nin onayından geçmesi gerekiyor, ancak Kongre fikir hakkında ikiye bölünmüş durumda.

Demokrat Parti Senatörü Bill Nelson, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Şükür ki, Cumhurbaşkanı Kongre olmadan bunu hayata geçiremez, çünkü şu an Hava Kuvetleri'ni bölmenin zamanı değil. Çok sayıda proje tehlikede" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Dana White ise, Trump'ın emrinin uygulamaya konulabilmesi için hazırlıklara başlanacağını açıkladı.