BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.301,76
HABER /  MEDYA

'Hayır' çadırında Erdoğan'dan gol yediler

Ahmet Hakan bugünkü yazısında 'hayır' çadırını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'çağdaş Türkiye' isteyen 'hayır'cıları eleştirdi.

Abone ol

'Hayır' çadırında Erdoğan ile konuşan gönüllüleri eleştiren Ahmet Hakan, köşesinde "Hakkını veremeyeceksen o çadırı kurmayacaksın kardeşim!" diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Sarıyer'de 'hayır' çadırı ziyareti konuşulmaya devam ediyor. Bu konuyu ele alan Ahmet Hakan, 'hayır' çadırını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı büyük bir fırsatın kaçtığı görüşünde.

'Hayır'cı vatandaşların fırsat tepip, pası gole çeviremediğini savunan Hakan, Erdoğan'a karşı sorulması gerektiğini düşündüğü soruları böyle sıraladı:

"O ÇADIRI KURMAYACAKSIN KARDEŞİM"

"Aralarından bir teki bile...“Cumhurbaşkanının aynı zamanda parti genel başkanı olmasını istemediğimiz için hayır diyoruz” demiyor, diyemiyor.

Aralarından bir teki bile...“Biz tek bir akılla değil, ortak akılla yönetilmek istediğimiz için hayır diyoruz” demiyor, diyemiyor.

Aralarından bir teki bile...“Biz doğru dürüst bir denge denetim sistemi istediğimiz için hayır diyoruz” demiyor, diyemiyor.

Aralarından bir teki bile... “Biz hiçbir gerekçe gösterilmeden tek bir kişi tarafından Meclis’in yenilenme kararının verilmesini istemiyoruz” demiyor, diyemiyor.

Bütün bunları geçtim... “Bu sistem sizden farklı düşünen birinin eline geçerse ne olacak” demeyi akıl eden tek bir kişi bile çıkmıyor, çıkamıyor.

Bunlar denmediği gibi... “Çağdaş yaşam, Atatürkçülük, ayrımcılık, kadın meseleleri, Yavuz Sultan Selim Köprüsü” gibi...

Tam da Tayyip Erdoğan’ın en rahat top koşturacağı alanlarda laflar sıralanıyor. Kıssadan hisse: Hakkını veremeyeceksen o çadırı kurmayacaksın kardeşim!"

İŞTE O ZİYARETTE KONUŞULANLAR

Ziyaretten iki saat sonra Samsun'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, o diyalogları böyle anlatmıştı

“Bu sabah gelirken 'evet' çadırına uğradım. Yanında da 'hayır' çadırı vardı. Evet çadırındakilerle görüştüm. Hayır çadırındakilere ‘niçin hayır diyorsunuz, bana şunu bir söyler misiniz’ dedim. Tabii dediler ki, ‘biz çağdaş bir Türkiye istiyoruz.’ ‘Yani şu anda’ dedim ‘çağdaş bir Türkiye yok mu? Neyiniz eksik’ dedim? Yollarınız, köprüleriniz, hızlı tren, bunlar yok mu? 14 sene önce bunlar var mıydı? Ama şimdi bunlar var. Ve maalesef tabii bakıyorsunuz söylediği lafa bakın ‘Siz Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne niye Yavuz Sultan Selim adını koydunuz?’ Dedim ki, ‘çok ayıp. Yavuz Sultan Selim Han'ın padişah olduğu zaman Osmanlı'nın toprağı 18 milyon kilometre kareydi. Böyle bir sultanın adını böyle bir köprüye koymaktan daha önemli ne olabilir? Ama olaya bakış ne? Mezhepçilik, hemen arkadan geldi. ‘Siz Alevi ve Sünnileri ayırıyorsunuz.’ Kardeşlerim biz bu ülkede ayrım yapmadık. Böyle bir ayrım varsa, Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisi Alevi, işte siyasi partinin başında. Neyi eksik? Ben Dersim katliamını lanetledim, o lanetleyemedi. Sayın Yıldırım lanetledi, Kılıçdaroğlu lanetleyemedi. Niye? Eğer lanetlediği zaman bir yerlere dokunacak” .

Regaip Kandili Resimli Mesajları
Peygamberimizin Regaip Kandili duası