BIST 9.749
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,09
HABER /  POLİTİKA

Haydar Baş'ın partisinde aykırı ses

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş'ın 'hayır' diyor ama Midyat teşkilatı aksi yönde..

Abone ol

Bağımsız Türkiye Partisi(BTP) Genel Başkanı Haydar Baş'ın referanduma tavır koyarak 'hayır' diyeceklerini açıklamasına karşın, Mardin'in Midyat ilçe teşkilatı 'evet' deme kararı aldı.

BTP Midyat İlçe Başkanı M. Salih Kılıç referandumla ilgili yaptığı basın açıklamasında, "Kanlı bir askeri darbe sonucu halka zorla kabul ettirilen mevcut anayasanın bazı maddelerinin değiştirildiği referandum paketine 'evet' diyeceğiz. Kanlı bir askeri darbe sonucu oluşturulan mevcut anayasanın ülkemizin demokratikleşmesinin önünde bir engel olduğunu düşünmekteyiz." dedi.

"BU ANAYASA BAŞTAN SONA DEĞİŞMELİ"

"Gönül isterdi ki bu anayasanın baştan sona değişsin diyen Kılıç, "Yeni ve demokratik bir anayasanın yapılmasıydı fakat eksikte olsa bazı maddelerinin değiştirilecek olmasını ülkemizin ve vatandaşlarımızın menfaatleri doğrultusunda olduğunu düşünmekteyiz. Bu açıdan genel başkanımızdan farklı olarak 'evet' oyu vereceğiz." İfadelerini kullandı.

"HALKI BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ"

Pakete bulunan maddelerin önemine değinen Kılıç, "Memurlara toplu sözleşme hakkının tanınması, kadınlara çocuklara ve yaşlılara pozitif ayrımcılık tanınması, bireylerin kişisel haklarının devlet güvencesi altına alınması, kamu denetçiliği kurumunun oluşturulması, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanabilecek olması ve özellikle yargıda oluşturulacak değişikliklerin ülkemizin demokratikleşmesinde, insanlarımızın özgürleşmesinde ve vatandaşlarımızın daha müreffeh bir hayat yaşamasında bir basamak olduğunu düşündüğümüz için referanduma 'evet' oyu vermekle beraber bu konuda halkımızın da bilinçlendirme çalışması yapacağız." diye konuştu.

"REFERANDUM PAKETİNE 'HAYIR' DEMENİN HİÇBİR MANTIĞI YOK"

Referandum paketinin kimin hazırladığının hiç önemi olmadığının altını çizen Kılıç, "Yapılan değişikliklerin ülkemiz ve insanlarımız için meydana getireceği olumlu adımlar önem arz etmektedir. Ayrıca bu referandum paketine 'hayır' demenin hiçbir mantığı olmadığını düşünmekteyiz. Bu sebeple 12 Eylül'de yapılacak referandumda BTP Midyat ilçe teşkilatı olarak 'evet' oyu vereceğiz." şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasında teşkilat üyeleri, "Adnan Menderes ve bütün darbe mağdurları için 'evet', 12 Eylül'de referanduma 'evet', BTP Midyat İlçe Başkanlığı' evet ve merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın resminin de aralarında bulunduğu döviz ve pankartlarla referanduma destek vereceklerini açıkladı.