BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,64
HABER /  POLİTİKA

Haydar Baş sezonu hızlı açtı!

BTP Lideri Haydar Baş, seçim sezonuna öylesine bir hızlı giriş yaptı ki, vaatlerini duyanlar kulaklarına inanamadı....

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Her seçim dönemde büyük vaatlerle ve iktidara geliyoruz iddiasıyla ön plana çıkan Haydar Baş, bu kez sezonu erken açtı...BTP Lideri öyle vaatlerde bulundu ki, duyanlar kulaklarına inamadı...

CHP’nin sosyal koruma kapsamında yoksul ailelere 600 TL vereceğiyle ilgili vaadinin kaynağı tartışma konusu olurken Haydar Baş,  çıtayı daha da yükseltti.

Son yerel seçimlerde “İş, aş Haydar Baş” sloganı ile dikkat çeken BTP bu seçim için 3 bin TL asgari ücret, 500 TL ev hanımlarına katkı ve 250 TL çocuk yardımı vaat etti.

Bu vaatler vatandaşlara cep telefonlarına bir mesajla gönderiliyor. BTP Genel Merkezi imzalı mesajda, “Var mısınız 3000 TL asgari ücret 500 TL ev hanımı, 250 TL çocuk maaşı… BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Çağrı atın arayalım” diyor.

Biz de çağrıya uyduk ve verilen telefonu aradık. Karşımıza BTP Etimesgut İlçe Başkanı Bayram Tuncer çıktı. Farklı GSM operatörlerine seri numaralarına göre bu mesajları attıklarını söyleyen Tuncer bu şekilde binlerce kişiye ulaştıklarını anlatıyor.

Vatandaşların yüzde 80’inin geri döndüğünü aktaran Tuncer arayanlara “Genel başkanımızın program ve planlarını uygun görüyorlarsa Haziran ayında yapılacak seçimde Bağımsız Türkiye Partisi’ni desteklemelerini istiyor.

Peki bu kaynak nasıl bulunacak. Tuncer’in buna yanıtı ise şöyle:
“Yer altı yer üstü kaynakları milletin serveti. Bunları sömürücü zihniyete temsil etmeyeceğiz. Vatandaşa dağıtacağız. Milli gelir 10 bin dolar deniliyor. Asgari ücret ise 580 TL. Bu aradaki fark nereye gidiyor. Yoksulluk sınırının 2 bin TL olduğu Türkiye’de zenginliğin vatandaşa dağıtılmasını hedefliyoruz.”