BIST 9.709
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.491,05

Hayatta kalmayı başaran 10 kabile

Hayatta kalmayı başaran 10 kabile

Yıllarca süregelen nüfus kaybına dayanarak hayatta kalmayı başarabilmiş 10 kabile.

Hayatta kalmayı başaran 10 kabile

Dukha Kabilesi

Dukha'lar için ren geyikleri, sadece, Noel babanın kızağını çeken fantastik yaratıklar değildir. Dukha'lar için bu hayvanlar hayati önem taşıyor. Bu soğuk ve dağlık bölgede çok az kaynakları var, bu yüzden süt, peynir, ulaşım, avcılık ve turist çekmek için ren geyiklerine bel bağlamış durumdalar.

Hayatta kalmayı başaran 10 kabile

Andamanese Kabilesi

Andamanese, Negritos olarak da sınıflandırılır, ama boylarının son derece kısa oluşundan ötürü pigme olarak da adlandırılırlar. Büyük Hint kültürüne entegre olmadan hala ataları gibi yaşıyorlar. Mesela, balık, domuz veya kaplumbağa avlamak için ok ve yay gibi tek tip silah kullanıyorlar. Erkekler ve kadınlar bitki kökleri ve bal toplamak için birlikte çalışıyorlar ve bunu yaparken de düzenli olarak şarkılar söylüyorlar.

Hayatta kalmayı başaran 10 kabile

Batak Kabilesi

Filipinler’in Palawan Adasında yaşayan Batak kabilesi, gezegenin, genetik olarak en farklı insanlarını barındıran bir kabile. Onlar, Afrikalılara en uzak akraba ırklar olan, Negrito ve Australoid ırkına ait olduklarını ve hepimizin bu ırktan geldiğini düşünüyorlar. Tıpkı diğer birçok yerli kabile gibi onların da hastalıklar, toprak istilaları ve modern sömürüler yüzünden nüfusları azaldı. Şuanda yaklaşık 300-500 civarında üyesi bulunuyor.

Hayatta kalmayı başaran 10 kabile

Cahuilla Kabilesi

Güney Kaliforniya genellikle, Holywood’la, sörfçülerle ve özenti aktörlerle ilişkilendirilmesine rağmen, Amerika'nın asıl yerlilerinden olan 9 Kızılderili topluluğu , bölgesine sıkışmış bir şekilde, onlar için ayrılan bölgede, Cahuilla halkıyla birlikte yaşıyor. Hastalıklara, Altına Hücum Dönemi’ne ve zulümlere rağmen hayatta kalmayı başaran kabilenin nüfusu bugün sadece 3.000 civarında.