BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,03
ALTIN 2.306,17
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Hayatını kaybeden işadamı Mustafa Koç için su altında anıt

Merhum iş adamı Mustafa Koç ile 10 yıl önce Didim'de yaralı bulunan ve tedavisini Koç'un üstlendiği fok Badem'in bağlılığını gösteren anıt, Bodrum'da su altına yerleştirildi.

Abone ol

Koç Holding açıklamasına göre, bundan 10 yıl önce Didim'de yaralı bulunan fok Badem'in tedavisini Mustafa Koç üstlenmişti. İkisinin bağlılığını gösteren anıt, Koç'un dalgıç dostları tarafından Bodrum'da su altına yerleştirildi.

Annesi Çiğdem Simavi, babası Rahmi Koç ile kardeşleri Ömer ve Ali Koç'un da aralarında bulunduğu, Mustafa Koç'un 60'ı aşkın su altı aşığı dostunun Koç'un en sevdiği renk olan kırmızı tişörtlerle katıldığı törenle su altına indirilen anıt, heykeltıraş Kağan Buğra Hanoğlu'nun imzasını taşıyor.

Deepist Dalış Merkezi tarafından gerçekleştirilen törenle Mustafa Koç'u Badem ile birlikte yüzerken gösteren anıtı su altına, Koç'un eşi Caroline Koç, kızları Esra ve Aylin ile dalgıç dostları yerleştirdi.

Türkiye'nin hemen tüm kıyılarının yanı sıra Kızıldeniz, Endonezya, Komodo, Palau ve Malezya'da dalış yapan Mustafa Koç, pek çok dostunu da su altı dünyasıyla tanıştırmış ve onları bu coğrafyayı keşfetmeye yönlendirmişti. Ege tutkunu olan Mustafa Koç, bu güzellikleri videoları ve fotoğraflarıyla ölümsüzleştirmişti. Törende anıtın su altına yerleştirilmesini Su Altı Teknologu Aytaç Aydın, görüntülemesini Ateş Evirgen, T. Emre Karayonlu ve Engin Aygün gerçekleştirdi.

Mustafa Koç ve Badem arasındaki dostluk, artık her ikisinin de tutkuyla bağlandığı sulara yerleştirilen bu anıtta yaşayacak. Bodrum Karaada'daki su altı anıtı, Mustafa Koç'u ve denizlere yaptığı katkıları ölümsüzleştirdi.

Karaada Yassıkaya'daki anıt ziyarete açık bulunuyor.