BIST 9.548
DOLAR 32,54
EURO 34,66
ALTIN 2.489,81
HABER /  MAGAZİN

Hayatını kaybeden efsane Aliye Akkılıç kimdir kaç yaşında neden öldü

Türk Halk Müziğinin efsanevi söz yazarlarından biri olan Aliye Akkılıç, 85 yaşında hayatını kaybetti. Haberi 'felaket tellalı' olarak bilinen Onur Akay duyurdu. Peki vefat eden Aliye Akkılıç kimdir neden öldü? Tüm detaylar haberimizde...

Abone ol

Zaman geçiyor ve bir zamanlarında efsanevi isimleri gözlerimizin önünde hayatlarını kaybediyor. Kısa bir süre önce Münir Özkul'un ölüm haberi ile sarsılmıştık. Şimdi de bir efsaneyi daha kaybettik. Haberi duyuran ise son olarak Bülent Ersoy'un hastanaye kaldırıldığını duyuran, ünlülerin felaket tellalı olarak bilinen Onur Akay. Vefat eden isim ise Türk Halk Müziği'nin efsanevi isimlerinden Aliye Akkılıç. Peki sanat dünyasını ölümüyle yasa boğan Aliye Akkılıç kimdir neden öldü? Detaylar haberimizin devamında...

ALİYE AKKILIÇ KİMDİR? Sosyal medya hesabından 85 yaşındaki Akkılıç'ın bugün defnedildiğini duyuran ses sanatçısı Akay, “Türk Halk Müziği, ekol olmuş sanatçılarından birini kaybetti! Yurttan Seslerin üyesi ve Muzaffer Sarısözen’in yaşayan son öğrencilerinden olan Türk halk müziğinin usta ismi Aliye Akkılıç, bugün sabaha karşı 85 yaşında vefat etti. Bir neslin türküleri sevmesinde o güzel sesinin ve yorumunun katkısı büyük olan Akkılıç'ın cenazesi, öğlen namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. Mekânı cennet olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

1954 yılında, TRT Ankara Radyosu’nun açtığı sınavı kazanarak sanat hayatına adım atan Aliye Akkılıç, Yurttan Sesler'in en sevilen icracılarından biri olarak hafızalara kazınmış, söylediği uzun havalar ve derlediği türküler halk tarafından büyük beğeni görmüştü. 1981 yılında TRT'den emekli olan Akkılıç, o günden sonra sadece özel yayınlarda dinleyicileriyle buluşmuştu. Akkılıç’ın en bilinen eseri Ela Gözlüm Ben Bu Elden Gidersem” adlı eserdi.

ONUR AKAY KİMDİR? KAÇ YAŞINDADIR? Türk sanat müziği ses sanatçısı, bestekar, şair, yazar, sunucu ve oyuncu kimlikleri ile bir çok başarıya imza atan Onur Akay, 28 Nisan 1977 tarihinde, Ankara'da dünyaya geldi.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Musikisi Nazariyatı bölümününde 6 yıl okuduktan sonra Haliç Üniversitesi Türk Musikisi Ses Eğitimi bölümünü tamamlayan Onur Akay, Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça, Süheyla Altmışdört ve Nevin İnam Karındaş gibi dönemin en önemli hocalarından musiki dersleri aldı.

1990 yılında, henüz 13 yaşındayken yaptığı "Gönlümdeki Bahar" adlı ilk bestesinin sözleri Zeki Müren'e ait. Akay, ilk albümünü piyasaya çıkardıktan sonra ise, basında Zeki Müren'in veliahtı olarak anılmaya başladı.