BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.433,34
HABER /  DÜNYA

Hayatı karardı

Bursa’da, 30 yıl önce nüfus cüzdanını kaybeden bir kişi, sahte kimlikle kendi adına farklı illerden yapılan 5 milyon liralık borç yüzünden i...

Abone ol

Bursa’da, 30 yıl önce nüfus cüzdanını kaybeden bir kişi, sahte kimlikle kendi adına farklı illerden yapılan 5 milyon liralık borç yüzünden icralık oldu. Her gün kapısına farklı bir haciz davası gelen Süleyman Yıldız, polislerden dolandırıcıyı yakalamalarını istiyor.
Yıllar önce kimliğini kaybeden 51 yaşındaki Süleyman Yıldız, milyonlarca lira borçla karşı karşıya kaldı. Yaşanan talihsiz olay karşısında ne yapacağını şaşıran Yıldız, 11 yıldır mahkemelerde hakkını arıyor. Her gün büyüyen borçları yüzünden bunalıma giren Yıldız, kendi adına fabrikalara ortak olan, beyaz eşya alan, bankalardan kredi çekip lüks içinde yaşayan dolandırıcının bir an önce yakalanmasını istiyor.
İlk olarak 2001 yılının 5. ayında İstanbul Dışbank’tan gelen 17 bin liralık kredi borcunun, kendisine ait olmadığını belirtmek için suç duyurusunda bulunan Yıldız, karşısına çıkan diğer borçlarla bunalıma girdi. Her gün farklı bir ilden borç haberi alan Yıldız’ın, devamlı büyüyen borçlar ve her gün kapısını çalan icra memurları yüzünden hayatı alt üst oldu. Yıldız, kendi kimliğini kullanarak bankalardan kredi çeken, kredi kartlarıyla alışveriş yapan, beyaz eşya alan ve hatta İzmir’de bir fabrikaya ortak olan dolandırıcının yakalanmasını istedi.

"NE OLUR BENİ BU BORÇTAN KURTARIN"
Bütün mahkeme sonuçlarının, lehine sonuçlanmasına rağmen, sahte kimlik kullanan şahsın yakalanamamasını anlayamadığını ifade eden Süleyman Yıldız, avukatının kendisine beklemekten başka çare olmadığını söylediğini kaydetti. Emekli maaşı dışında bir geliri olmadığını belirten Yıldız, bu borçları ödemesinin imkânsız olduğunu söyledi. Yıldız, "Kimliğimi 30 yıl önce kaybettim. Hemen gidip yeni kimlik çıkarttım. Ama, 11 yıl önce benim olmayan borçtan dolayı kapıma icra geldi. Durumu araştırdığımda ise dünyam başıma yıkıldı. Her gün icra geliyor. Ailemin de psikolojisi bozuldu. Hayatımız karardı. Bu şahsın yakalanmasını istiyorum. Avukatım var, ama o da ’Yapacak bir şey yok, bekleyeceksin’ diyor. Yetkililerden ricam, bu şahıs yakalansın" diye konuştu.
(İHA)