BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.412,55
HABER /  GÜNCEL

Hayat kadınına tecavüze 38 yıl!

Erzurum’da bir hayat kadınına otomobilde tehditle tecavüz ettikleri iddia edilen iki kişi, toplam 38 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

19 Mayıs 2011 günü para karşılığı fuhuş yaparak para kazanan S.A.’ya otomobil ve kaporta dükkanında tehditle tecavüz ettiği ileri sürülen Fırat H. (31) ile Mahmut D. (29), tutuklu yargılandıkları Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Nitelikli Cinsel Saldırı ve Kişiyi Hürriyet’inden yoksun kılma’ suçlarından 38 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

KAFANA SIKARIZ

İddiaya göre, Sanayi semtindeki Mahmut D.’nin kaporta dükkanına hayat kadınını götüren Fırat H. ile Mahmut D., “Kafana sıkarız, sen bizim anamız, bacımızsın, bizden sana zarar gelmez” tehdidinde bulundu. Bu sırada Fırat H., Mahmut D.’yi yalnız bıraktı. Mahmut D. burada S.A.’ya tecavüz etti.

İkinci tecavüz olayında ise S.A., Hilal Kent semtindeki boş bir araziye götürüldü. Fırat H., Mahmut D.’yi sigara alma bahanesiyle gönderdikten sonra S.A.’yı otomobilden indirip şiddet uygulayarak tecavüz etti.

Hayat kadını S.A.’nın şikayetçi olması üzerine Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlatarak zanlıları gözaltına aldı. Fırat H. ile Mahmut D.’den kan ve sperm örnekleri incelenmek üzere Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderildi. Laboratuvarda, hayat kadını üzerindeki sperm örneklerinin Fırat H. ve Mahmut D.’ye ait olduğu yönünde DNA raporu verildi.

Hayat kadını S.A.’ya Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı Adli Tıp Dalı Başkanlığı tarafından da ‘cinsel saldırı’ sonucunda ruh sağlığının bozulduğu yönünde rapor verildi.

ÜCRET KARŞILIĞI İLİŞKİYE GİRDİK

Hayat kadını S.A.’nın para karşılığı kendileriyle birden fazla ilişkiye girdiğini söyleyen tutuklu sanık Fırat H., “Hayat kadını arkadaşımız bizimle daha önceden birden fazla cinsel ilişkiye girdi. Arkadaşımız Mahmut’un iş yerine defalarca gelerek para karşılığı fuhuş yapmıştır. Peçetedeki meni izleri kesinlikle bana ait değildir. Ben zorla tehdit ederek, tecavüz etmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Fırat H.’yi TCK’nin 102-2 maddesi kapsamında ‘Tehdit, Nitelikli Cinsel Saldırı ve Kişiyi Hürriyet’inden yoksun kılma’ suçlarından 20 yıl 7 ay 25 gün, tutuksuz yargılanan ve karar duruşmasına katılmayan Mahmut D.’yi ise 18 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkemeye katılmayan tutuksuz sanık Mahmut D. hakkında ise verilen hapis cezası nedeniyle hakkında gıyabi tevkif kararı çıkarıldı.