BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Hayat Facebook'ta göründüğü gibi mi?

Sosyal medya hayatımızın bir parçası olmakla birlikte attığımız her adımı paylaşır ve çevremizdeki kişilerin hayatını da yakında izler ve merak eder olduk. Peki o gördüğümüz paylaşımlar ne kadar gerçeği yansıtıyor?

Abone ol

Aslında bizim kültürümüzde olan “yediğin içtiğin senin olsun gezip gördüğünü anlat” anlayışına tümüyle ters bir mantığa sahip sosyal medya paylaşımları bizim kültürümüzde de oldukça benimsenerek neredeyse içtiğimiz suya kadar paylaşır olduk.

Bizler yaptığımız paylaşımların beğenilmesi için can atarken başkalarının paylaşımlarını da çoğu zaman gıptayla izliyor ve benzer şeyleri bizler de yapmaya çalışıyoruz.

Peki tüm bu olanların perde arkasını hiç düşündünüz mü? Son derece mutlu görünen ve bu yönde fotoğraf paylaşan çiftlerin hiç tartışmadığını mı düşünüyorsunuz veya gülerek çektirdiğiniz bir fotoğrafınızı paylaştığınızda o an gerçekten mutlu muydunuz?

Tüm bu paylaşımların arkasında yatan gerçeği kameraya alan yaratıcı bir ekip Facebook’un her an karşımıza çıkardığı “What’s on your mind?” sorusunu projelerinin başlığı yaparak oldukça güzel,iddialı ve yaratıcı şekilde Sosyal medyanın perde arkasını bizlere göstermiş.

İzlediğinizde yüzünüzde hafif bir gülümsemeyle birlikte size gerçek dünyayı hissettiren bu videoyu izlemek için tıklayın.