BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.428,58
GÜNCEL

Havuz faciasında 5 kişinin canının bedeli 60 lira çıktı!

Sakarya’nın Akyazı İlçesi’nde 5 kişinin yaşamını yitirdiği havuz faciasının nedeni 60 liralık bir kaçak akım cihazının olmaması çıktı.

Dün, Akyazı İlçesi Kuzuluk Mahallesi’nde bulunan, 58 yaşındaki Mehmet Kaya’nın işletmeciliğini yaptığı aquaparktaki havuzun çevresinde yenileme çalışmaları yapılırken, serinlemek için suya giren 17 yaşındaki Gökay Yıldırımgenç elektrik akımına kapılıp yardım istedi. Ona yardım etmek isteyen işletme sahibi Mehmet Kaya, oğlu Kadir Kaya, yeğeni 16 yaşındaki Mert Kaliç ve 15 yaşındaki Nurullah Ünlütürk de suya girince, hepsi de elektrik akımına kapılarak yaşamlarını yitirdi.

Sakarya’nın Akyazı İlçesi’nde 5 kişinin yaşamını yitirdiği havuz faciasının ardından tesiste çalışmayı yapan elektrikçi Kemal Dursun gözaltına alındı. Havuzda fiyatı yaklaşık 60 lira olan kaçak akım rölesinin olmadığı tespit edildi. İşletmecisi Mehmet Kaya ve oğlunun yaşamını yitirdiği aquaparkın bulunduğu binanın daha önce pansiyon olarak işletildiği, jandarma denetiminde fuhuş nedeniyle mühürlenmesi sonrasında işletmecinin pansiyonculuğu bırakıp havuz açtığı belirlendi.
Yapılan soruşturmada ilk belirlemelere göre, izin için belediyeye başvuruda bulunulmadan havuzda tadilat yapıldığı, facianın da metal ayakları havuzun içerisinde olan metal tramplenle elektrik kablosunun teması sonucu meydana geldiği ortaya çıktı. Daha önce pansiyon ruhsatı olan işletmenin fuhuş nedeniyle mühürlenince, havuz yapılarak aquaparka dönüştürüldüğü belirtildi.

Sitene Ekle
Etiketler