BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,76
HABER /  GÜNCEL

Havalimanında şarbon paniği

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kargolardan birinden çıkan toz panik yarattı.

Abone ol

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kargolardan birinden çıkan toz panik yarattı. 6 ABD'li asker ve bir Türk görevli karantinaya alındı. Yapılan incelemede tozun şarbon olmadığı anlaşıldı.

Sabah gazetesinin haberine göre, Atatürk Havalimanı'nda NATO'ya bağlı görev yapan ve İncirlik Hava Üssü'ne gönderilen kargoları düzenleyen ABD'li askerler, dün gelen paketlerden birini şüphe üzerine açtı ve bir miktar tozla karşılaştı. Olayın Atatürk Havalimanı yetkililerine bildirilmesinin ardından özel kıyafetli ekipler, kargodaki tozun, şarbon olabileceği ihtimaline karşı, 6 ABD'li asker ile bir Türk görevliyi özel ambulanslarla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırarak karantina altına aldı.

HASTANEDE ÖZEL BÖLÜMDE

Havaalanında NATO'ya ait kargo bölümü de giriş ve çıkışlara kapatıldı. Şüpheli paketler özenle ambalajlandı ve çelik korumalı kutalara konuldu. Paketler inceleme için Ankara Hıfzıssıhha Enstitüsü'ne gönderildi. 7 kişiden kan örnekleri alındı. Bu örnekler de Ankara Hıfzıssıhha Enstitüsü'ne gönderildi. 6 ABD'li asker ile Türk görevli, halen Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göz kliniğinde oluşturulan özel bölümde bir süre karantina altında tutuldu. 4 odadan oluşan bu bölüm, giriş çıkışlara kapatıldı. Kapıda da özel giysili güvenlik görevlileri nöbet tutuyor.

Olayla ilgili incelemenin bir kaç gün içinde tamamlanacağı bildirildi. Atatürk Havalimanı apronunda bulunan ve uçaklara yer hizmeti veren Çelebi şirketine ait bir ofisi kullanan NATO tarafından görevlendirilmiş Amerikan askerleri, İncirlik üssüne bağlı çalışıyorlar. Sağlık Bakanlığı'ndan akşam yapılan açıklamada yapılan incelemede arayştırılmak üzere gönderilen şüpheli tozun biyolojik bir etken içermediğinin tespit edildiği bildirildi. Açıklamada "Tedbir amaçlı gözlem altına alınan 7 kişinin hastaneden taburcu işlemleri başlatılmıştır" denildi.

İNSANLARDA KARA ÇIBAN YARALARINA YOL AÇIYOR

11 Eylül saldırılarının ardından ABD'de çeşitli siyasetçilere ve medya mensuplarına şarbonlu mektuplar gönderilmiş, bu mektuplar 5 kişinin ölümüne yol açmıştı. Şarbon mikrobu sığır, koyun, at gibi otla beslenen hayvanlarda daha çok görülüyor.İnsanlara da nadir olarak geçiyor. İnsanlarda kara çıban denilen yaralara yol açıyor.