BIST 9.517
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.490,26
HABER /  GÜNCEL

Havalimanında para dolu çuvalla yakalandı

Havalimanında 2.5 milyon dolarla yurtdışına çıkmak isterken yakalanan Libyalı yolcu, polisleri epey uğraştırdı.

Abone ol

Atatürk Havalimanı ilginç bir olaya tanıklık etti. Libyalı bir yolcu yurt dışına çıkış yapmak isterken gözaltına alındı. Sebebi de valizinde beyan edilmemiş yüksek miktarda ABD doları bulunmasıydı.

Ancak buldukları parayı saymakta zorluk çeken polisler, soluğu bir bankada aldı. O para banka yardımıyla bile ancak 6 saatte sayılabildi.

Polislerin çilesi bununla da bitmedi. Paraların seri numaralarını belirlemek de tam 12 saat sürdü.

Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri Libyalı bir yolcuyu 2,5 milyon dolarla yurt dışına çıkış yapmak isterken gözaltına aldı.

SAYIM 6 SAAT SÜRDÜ

Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Ürdün'e gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gelen Libyalı Anwar M.T.Zad (33) isimli yolcuyu şüphe üzerine durdurarak arama yaptı. Yapılan kontrolde yolcunun valizinde beyan edilmemiş yüksek miktarda ABD doları bulundu. Libyalı yolcuyu gözaltına alan Asayiş Büro Amirliği ekipleri, paranın sayılması için bir bankadan yardım istedi. Yaklaşık 6 saat süren sayım sonunda beyan edilmemiş paranın miktarının 2,5 milyon dolar olduğu belirlendi.

Bu arada paraların seri numaralarını belirlemek için de polis 12 saat çalışmak zorunda kaldı.

POLİS ZOR TAŞIDI

Libyalı A.Z'nin polisteki ilk ifadesinde, ticaret yapmak için Libya'dan Amman'a transit olarak gitmek isterken, Atatürk Havalimanı'nda uçağını kaçırdığını ve bir başka havayolu ile Amman'a gitmek için Türkiye'ye giriş yaptığını söylediği öğrenildi.

Libyalı yolcu polisteki ifadesinin ardından bugün Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü'nden Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilirken, ele geçirilen 2,5 milyon dolar savcılık emriyle Merkez Bankası'na teslim edildi. Polisler bir çuval içinde bulunan parayı zor taşıdı.

İŞTE VİDEO