BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  GÜNCEL

Havalimanı'nda 'papağan' kovalamacası

Havalimanındaki güvenlik kontrolleri sırasında, sahibi tarafından kafesten çıkarıldıktan sonra kaçan 17 bin lira değerindeki papağanı yakalama çalışmaları başarısız oldu.

Abone ol

Atatürk Havalimanı'nda, güvenlik kontrolleri sırasında sahibi tarafından kafesten çıkarıldıktan sonra kaçan yaklaşık 17 bin lira değerindeki papağanı yakalama çalışmaları sonuçsuz kaldı. 

Bahattin Kılıç'ın Suudi Arabistan'daki yeni sahibine götürmek üzere dün yanında getirdiği papağan, Atatürk Havalimanı'nda güvenlik kontrolü sırasında kafesten çıkarıldıktan sonra kaçtı.

Kılıç'ın durumu bildirmesi üzerine havalimanı görevlileri, terminal binasının tavanına konan papağanı yakalamak için adeta seferber oldu. Ancak uzun süren yakalama çalışmalarından sonuç alınamadı.

Papağanı yakalama çalışmaları bugün de devam etti. Papağanın konduğu tavana, sopa vasıtasıyla kapısı açık bir kafes bırakıldı. Papağanın, kafese girmeyerek başka bir yere uçması üzerine kurtarma çalışmaları yine başarısız oldu. Papağanı yakalama çalışmalarına, yarın devam edileceği öğrenildi.

Öte yandan, havalimanındaki yolcuların da cep telefonlarıyla, kaçan papağanın fotoğrafını çektiği görüldü.

"ÇALIŞMALARA YARIN DEVAM EDİLECEK"

Papağanın sahibi Bahattin Kılıç, yaptığı açıklamada, papağanı Suudi Arabistan'a götürmek üzere havalimanına geldiğini söyledi.

Kılıç, papağanın, terminaldeki x-ray cihazının zarar vermemesi için bir süreliğine omzuna aldığı sırada kaçtığını belirtti.

Papağanın yaklaşık 17 bin liraya Suudi Arabistan'daki bir kişiye satıldığını anlatan Kılıç, "Mecburen papağan yakalanana kadar havalimanında bekleyeceğim. Yarın itfaiye ya da AKUT ekibini çağırıp yakalayacağız" dedi.

Kılıç, sattığı papağanın özel bir cins olduğunu dile getirerek, "Bu papağan gördüğü kişilerin taklidini yapabiliyor. Hatta onu indirdiğimiz zaman, burada olan bitenleri, gideceği yerde herkese anlatacaktır" ifadelerini kullandı.