BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,22
HABER /  GÜNCEL

Havalar nasıl olacak? Meteoroloji uyardı!

Türkiye'yi önümüzdeki günlerde nasıl bir hava bekliyor? Meteoroloji uyardı; "soba zehirlenmelerine dikkat!"

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ile zamanla iç ve batı bölgelerde yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

SOBA VE DOĞALGAZ KAYNAKLI BACA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT

Rüzgarın batı bölgelerimizde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Genellikle parçalı bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Ankara, Çankırı ve Kırıkkale ile yarın (Pazartesi) bölgenin kuzey kesimlerinin çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte, yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; yarın (Pazartesi) güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde batısı ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Genellikle parçalı bulutlu, yarın (Pazartesi) Orta Karadeniz'in çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batı kesimleri parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.