BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,77
ALTIN 2.488,98
HABER /  GÜNCEL

Havalar bu hafta nasıl olacak?

Soğuk ve yağışlı hava yurdu terketmek üzere. Peki önümüzdeki günler nasıl olacak?

Abone ol

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, tüm yurtta etkili olan soğuk ve yağışlı havanın etkisini kaybedeceğini, ancak yurdun kuzeybatı kesimlerinin bugün yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceğinin tahmin edildiğini bildirdi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, tüm yurtta etkili olan soğuk ve yağışlı havanın, bugün Doğu Karadeniz bölgesinde yağışlara sebep olduktan sonra yurdu terk edeceği, ancak kuzeybatı kesimlerin yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Trakya'da bugün başlayacak yağışların zamanla Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerini etkilemesi, yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında yağmur, Trakya'da karla karışık yağmur, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında kar şeklinde olması bekleniyor.

Yarın Marmara'nın doğusu ile Karadeniz kıyılarının yağmurlu, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinin kar yağışlı, Marmara ile yurdun iç kesimlerinin sabah saatlerinde sisli geçmesi tahmin ediliyor. Salı günü Batı Karadeniz kıyılarında beklenen sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Yağışlı havanın, çarşamba ve Perşembe günleri Doğu Karadeniz bölgesinde etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği, yurt genelinde 8-10 derece azalan hava sıcaklığının bugün yurdun batı kesimlerinden başlamak üzere hafta ortasına kadar tüm yurtta 2-4 derece artacağı tahmin ediliyor. Yarın Batı Karadeniz kıyılarında beklenen etkili sağanak yağışlar ile Marmara ve yurdun iç kesimlerinde sabah saatlerinde görülecek sisin oluşturacağı olumsuz şartlara (sel, taşkın, toprak kayması, kısıtlı görüş mesafesi vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.''