BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL

Hava Kuvvetleri'nde şok istifa

Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanı Tümgeneral Mehmet Yılmaz Erdoğan'ın yaklaşık iki ay önce istifa ettiği öğrenildi.

Abone ol

Ağustos ayında yapılacak Yüksek Askeri Şura'da Hava Kuvvetleri Komutanı olması beklenen Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı ile Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İsmail Taş'ın Balyoz darbe planı kapsamında tutuklanmaları Türkiye'nin gündemini sarsmaya devam ederken, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda şok bir istifanın yaşandığı ortaya çıktı.

Hürriyet Gazetesi'nden Uğur Ergan'ın haberine göre Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanı Tümgeneral Mehmet Yılmaz Erdoğan'ın yaklaşık iki ay önce istifa ettiği öğrenildi. Askeri çevrelerde, Erdoğan'ın istifasının arkasında özel yaşamını ilgilendiren bazı bilgilerin internet sitelerine düşmesinin etkili olduğu öne sürüldü. İstifanın arkasında son dönemde Hava Kuvvetleri'nin hedef alınmasına yönelik tepki olduğu iddiaları ise doğrulanmadı. Doğrulanmayan bir diğer iddia da Erdoğan'ın Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay'la sorunlar yaşadığına dair oldu. Resmi makamlar ise istifayla ilgili herhangi bir değerlendirme yapmadılar.

Daha önce de 4 istifa vardı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde son dönemde en fazla istifaların yaşandığı kuvvet olarak gündeme gelmesiyle dikkat çekiyor. Hava Kuvvetleri, 2009 yılında da iki istifa haberiyle sarsılmıştı. Hava Harp Okulu'nun komutanı Tümgeneral Sinan Şanlı ile Ege'de "İt dalaşları" dahil en kritik operasyonları yapan 1. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'nın iki numaralı ismi Tümgeneral Levent Türkmen, istifalarını vererek görevlerinden ayrılmışlardı. 2007 Ağustos'unda da Tümgeneral Orhan Uğurluoğlu Savunma Bakanlığı'nda yerinde bırakıldığı, Hava Eğitim Kurmay Başkanı Tuğgeneral Karaca da uzatma aldığı gerekçesiyle istifa etmişti.