BIST 9.539
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.469,40
HABER /  GÜNCEL

Hava Harp okulunda sıradışı önlem! Bataryalar...

İSTANBUL Yeşilköy Hava Harp Okulu'nda operasyon sürerken ilginç bir önlem alındı. Uçak ve helikopterlerin bataryaları söküldü.

Abone ol

İSTANBUL Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu'nun pistinde bulunan askeri uçak ve helikopterlerin, darbeci askerler tarafından kaçırılmasının engellenmesi amacıyla bataryaları söküldü.

Terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında, Hava Harp Okulu'na askeri teknik personel sevk edildi.

Askeri teknik personel, Hava Harp Okulu'nun pistinde bulunan askeri uçak ve helikopterlerin bataryalarını söktü. Darbeci askerlerin, uçak ve helikopterleri izinsiz almasının engellenmesi amacıyla bu uygulamanın gerçekleştirildiği öğrenildi.

HAVA HARPTE 4 GÖZALTI VAR

Bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişimine ilişkin Bakırköy Yeşilköy'de bulunan Hava Harp Okulu'nda yapılan aramalar sonucunda 4 şüpheli gözaltına alındı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner ve İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile çok sayıda özel harekat, sivil ve resmi polis ekibiyle Hava Harp Okulu'nda ve lojmalarında arama yapıldı.

HARDDİSK VE KAMERALARI SÖKMÜŞLER

Darbe girişiminde bulunan yaklaşık 25 general ve ve subayın Hava Harp Okulu'nda toplantı yaptıkları, daha sonra okuldaki güvenlik kameraları ile harddisklerin söküldüğü öğrenildi.

DARBECİNİN CEP TELEFONU ÇÖPTE BULUNDU

Aramalarda güvenlik kameraları ile Okul Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay'ın olay gecesi kullandığı cep telefonunun çöpte bulunduğu belirtildi.

Okulun mühimmat kısmında bir kısım silahların olmadığı, şarjörlerinin basılı olduğu tespit edildi.

ÖZEL HAREKAT ORADA

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle çok sayıda özel harekat, sivil ve resmi polisin katılımıyla sabahın erken saatlerinde başlayan aramaların tamamlandığı okula, bir Jandarma Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü aracı giriş yaptı. Okula daha sonra ellerinde delil torbası bulunan 4 jandarma da yürüyerek geldi.

Öte yandan okuldan içerisinde sivil giyimli kişilerin bulunduğu bir araç ile bir ambulansın ayrıldığı görüldü.

Ayrıca, jandarmaya ait sinyal kesici bir araçla İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait temizlik ekipleri de okulun bahçesinde bulunuyor.

Özel harekat polislerinin de aralarında bulunduğu ekiplerin güvenlik önlemi aldığı okulun çevresinde, bazı öğrencilerin yakınlarının da bekleyişi sürüyor.