BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.492,36
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu yeni kar alarmı!

Kar yağışı yurdu etkisi altına almaya devam ediyor. Hava durumu raporlarına göre kar yağışı bugün birçok bölgede duruyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Afyon, Balıkesir, Kütahya, Kastamonu, ve Kocaeli'de hava durumu nasıl?

Abone ol
4 gündür yurdu etkisi altına alan kar yağışı bugün batı bölgelerde etkisini kaybediyor. Yeni hava durumu raporlarına göre sıcaklıklar haftasonuna kadar düşecek. Özellikle doğu bölgeler için meteoroloji yeni kar alarmı verdi. İstanbul'da kar yağışı bugün duracak, haftasonu sıcaklıklar 4 ila 5 derece yükselecek. Haftasonu sıcaklıkların 9 dereceye kadar çıkması bekleniyor.  İstanbul'da bugün en yüksek sıcaklık 1 derece olurken en düşük sıcaklık ise eksi 6 derece olması bekleniyor. Hava sıcaklıkları Cuma gününden itibaren il genelinde artış gösterecek. Haftanın en düşük gece sıcaklığı ise Pazar gecesi -7 olacağı belirtiliyor.

kar1.20150219085102.jpg

YÜKSEK KESİMLERDE KAR DEVAM EDECEK

Parçalı çok bulutlu, İstanbul öğleden sonraya, bölgenin doğusu akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı, yarın Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğu kesimleri ile İstanbul ve bölgenin doğusu aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sakarya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), öğle saatlerine kadar zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

kar-2.jpg

İSTANBUL'DA KAR KALINLIĞI istanbul.20150219004216.jpg
 
Şehrin sahil kesimlerinde 5-10 santimetre olan kar kalınlığı, birçok ilçede 10-25 santimetre arasında ölçüldü. Kar kalınlığı Çatalca'nın köyleri, Binkılıç ve Aydos'ta 40-60 santimetreye ulaştı.
 
İlerleyen saatlerde kar kalınlığının daha da artması beklenirken, rüzgarla beraber zaman zaman tipi şeklinde seyreden kar yağışı nedeniyle görüş mesafesi de 100 metrenin altına düşecek.
 
Bu arada yetkililer, vatandaşlar ve sürücüleri, don, buzlanma ve görüş mesafesinin azalması nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.     
 
 istanbul-kar-yagisi.20150219002854.jpg
 
Kar kalınlıkları saat 17.20 itibarıyla Çatalca'nın köyleri, Binkılıç ve Aydos'ta 40-60, Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy, Selimpaşa, Başakşehir, Beylikdüzü, Arnavutköy ve Uğur Mumcu'da 35-44, Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe ve Polenezköy'de 27-33, Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk ve Kemerburgaz'da 18-24, Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş ve Üsküdar'da 15-22, Caddebostan, Suadiye, Bakırköy, Florya'da 8-12  santimetre olarak ölçüldü.


KAR İSTANBUL'U ESİR ALDI

TEM otoyolu Hadımköy-Mahmutbey arasındaki trafik, yoğun kar yağışı nedeniyle kademeli veriliyor. 

Kentte iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilmesi ve vatandaşların toplu taşıma araçlarını tercih etmesi, düne göre trafiği rahatlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin tuzlama ve yol açma çalışmaları sonucunda Boğaziçi ve FSM köprüleri de dahil olmak üzere şehir içinde trafikte büyük sıkıntı yaşanmazken, merkezden uzak bölgelerde tipi trafiği olumsuz etkiledi.

 TEM otoyolu Hadımköy-Mahmutbey arasındaki yolda, tipi nedeniyle tırların rampada kalması uzun araç kuyrukları oluşturdu. Bir süre trafiğe kapanan yolda ulaşım, çalışmaların ardından kademeli sağlanıyor.

D-100 karayolunun bazı bölgelerinde de zaman zaman trafik durma noktasına geldi. Haramidere kesiminde rampayı çıkamayan zincirsiz ve kar lastiksiz araçlar trafiği aksattı. Bazı sürücülerin durma noktasına gelen trafikte araçlarından inerek, zincir takmaya çalıştığı görüldü. Bazı sürücüler de araçlarını ara sokaklara park edip, yollarına toplu taşıma araçları veya yaya olarak devam etti. 

METROBÜS SEFERLERİ GECİKMELİ YAPILDI

Metrobüsler, kar yağışı nedeniyle ilerlemekte zorlanırken, duraklarda seferler gecikmeli yapıldı. Metrobüsün gelmesini bekleyen vatandaşlar, tipi nedeniyle zor anlar yaşadı. 

İlerlemekte güçlük çeken metrobüsler, duraklarda ardarda sıralandı. 

Kar yağışının zaman zaman tipiye dönüşmesiyle yayalar da yürümekte zorlandı.

kar3.20150219085211.jpg

DOĞU'DA ŞİDDETLİ KAR UYARISI

Bugün  (19.02.2015 Parşembe) kuvvetini artırarak Güneydoğu Anadolu bölgesinde kuvvetli yağmur ve yükseklerinde karla karışık yağmur, Elazığ, Bingöl, Tunceli çevrelerinde yoğun kar şeklinde görüleceği, 20.02.2015 Cuma günü Güneydoğu Anadolu Bölgesi (Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin) ile Bitlis, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BURSA-ANKARA YOLU KAPANDI

Yoğun kar yağışı nedeniyle çift yönlü ulaşıma kapanan Bursa-Ankara karayolu, ekiplerin çalışmalarının ardından açıldı.

kar4.jpg

İlin büyük bölümünde sabah saatlerinden beri etkili olan kar yağışı dolayısıyla Bursa-Ankara karayolunun İnegöl ilçesi Mezitler mevkisinde duran ulaşımın yeniden açılması için, Karayolları ve belediye ekipleri tuzlama ve küreme çalışmaları başlattı.

Çalışmalarının ardından Mezitler mevkisi ve Bursa-Ankara karayolu ulaşıma çift yönlü açıldı. Yaklaşık 45 dakikalık aksamanın ardından trafik, yeniden kontrollü olarak sağlanıyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Çok bulutlu, Edirne ve Çanakkale dışında bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bursa, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)
BURSA Çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı   1
EDIRNE Parçalı ve çok bulutlu   6
İSTANBUL Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı   3
KIRKLARELI Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yer yer kar yağışlı   5
EGE Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden bölge genelinde kuvvetli iç kesimlerinde 30-50 km/saat, kıyı kesimlerde 40-70 km/saat hızında eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
A.KARAHISAR Çok bulutlu ve yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı   -3
DENİZLİ Çok bulutlu aralıklı kar yağışlı   2
IZMIR Parçalı ve çok bulutlu   5
MUĞLA Parçalı ve çok bulutlu   3
AKDENİZ Parçalı ve çok bulutlu, Antalya kıyı kesimi dışında bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, Isparta ve Burdur çevreleri ile iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli olarak Batı Akdeniz kıyılarında 40-70 km/saat, bölgenin iç kesimlerinde 30-50 km/saat hızında eseceği tahmin ediliyor. Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ADANA Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı   10
ANTALYA Çok bulutlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı   9
HATAY Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı   8
MERSIN Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı   10
İÇ ANADOLU Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Konya çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve batı kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ANKARA Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı   1
CANKIRI Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı   1
ESKISEHIR Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı   -2
KONYA Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı   -3
BATI KARADENİZ Çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
BOLU Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı   -1
DÜZCE Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı   2
KASTAMONU Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı   -2
ZONGULDAK Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı   2
ORTA ve DOĞU KARADENİZ Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle kar, Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. İç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.
AMASYA Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı   0
SAMSUN Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı   3
TOKAT Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı   0
TRABZON Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı   6
DOĞU ANADOLU Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.
ERZINCAN Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı   5
ERZURUM Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı   1
KARS Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı   0
MALATYA Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı   6
GÜNEYDOĞU ANADOLU Çok bulutlu, bölge genelinin yağmurlu, sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
DIYARBAKIR Çok bulutlu yer yer kuvvetli olmak üzere genellikle yağmurlu, sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu   8
GAZIANTEP Çok bulutlu, genellikle yağmur, sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu   4
SANLIURFA Çok bulutlu, genellikle yağmur, sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu   7
SIIRT Çok bulutlu yer yer kuvvetli olmak üzere genellikle yağmurlu, sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu   8