BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.494,80
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu yeni alarm meteoroloji uyardı!

İSTANBUL ve Ankara hava durumu meteoroloji tahminleri şok etti sıcaklık düşüyor. Dün özellikle İstanbul'da etkili olan sağanak yağış gün içinde etkisini arttırarak devam edecek. Sakarya, Kocali, Bursa ve Eskişehir hava durumuna dikkat.

Abone ol

Hava durumu İstanbul ve Ankara başta olmak üzere son tahminler şok etti. Meteoroloji yeni alarm verdi. Dün akşam saatlerinde özellikle İstanbul'da etkili olan sağanak yağış sabahın erken saatlerinde yer yer etkisini arttırdı. İstanbul hava durumu için saatlik tahminlere baktığımızda yağışların gün boyu aralıklarla, şiddetini arttırarak devam edeceği görülüyor. Haftasonu ise İstanbul'da parçalı bulutlu bir hava durumu olacak, yağış şimdilik öngörülmüyor. Yurt genelinde sıcaklık değerleri ise 1-3 derece düşüyor.

Peki Ankara, Bursa, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ, İzmir ve Antalya hava durumu nasıl olacak? Son hava durumu tahminleri internethaber'de...

İSTANBUL HAVA DURUMU KRİTİK SAATE DİKKAT!

İSTANBUL hava durumu için yeni tahmin meteorolojiden geldi. Etkili olan yağışlar gün boyunca aralıklarla devam edecek, sıcaklık değerleri birkaç derece düşecek. Haftasonu yağış öngörülmüyor.

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; ( İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklık 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

İstanbul için 5 günlük hava raporu

Gece saatlerinde Marmara'nın kuzeyinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusunda (İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İstanbul için saatlik hava durumu tahmini

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ege kıyıları dışında kalan bütün bölgelerimizin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusunda (İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde)öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun batısı (Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis), Diyarbakır çevreleri ile Ş.Urfa'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.



SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA

Ülkemiz genelinde azalacağı ve mevsim normallerinin 3 ila 6 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden, öğle saatlerinden itibaren Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Doğu Anadolu'nun batısında güneyli, akşam saatlerinden itibaren Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın doğusunda( İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)
BURSA Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 20
ISTANBUL Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 19
KIRKLARELI Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22
TEKİRDAĞ Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23
EGE Parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzey kesimleri ile zamanla İç Ege'nin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.
A.KARAHISAR Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18
AYDIN Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra doğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
IZMIR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu 24
MANISA Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25
AKDENİZ Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ADANA Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26
ANTALYA Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25
HATAY Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26
ISPARTA Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20
İÇ ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile zamanla bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak yağışlı 20
CANKIRI Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18
KONYA Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 19
NEVŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16
BATI KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BOLU Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16
DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18
KARABÜK Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21
ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17
ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21
SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19
TOKAT Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21
TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20
DOĞU ANADOLU Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; batı kesimlerinde güneyli, zamanla güneydoğu kesimlerde kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.
ELAZIĞ Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25
ERZURUM Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16
IĞDIR Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25
KARS Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17
GÜNEYDOĞU ANADOLU Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren Diyarbakır çevreleri ile Ş.Urfa'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
DIYARBAKIR Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 25
GAZIANTEP Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26
MARDİN Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23
SIIRT Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26