BIST 9.709
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.420,09
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu yarın fena geliyor!

İSTANBUL hava durumu son tahmin sevindirdi sıcaklık 8 derece birden düşüyor. Özellikle Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak ve Düzce hava durumu için 13 Ağustos cumartesi için uyarı geldi.

Abone ol

İSTANBUL hava durumu başta olmak üzere sıcaklık haftasonu düşüyor. Mevsim normalleri üzerinde seyreden ve bunaltan hava durumu son raporu meteorolojide geldi. Haftasonu özellikle İstanbul'da13 Ağustos Cumartesi günü sıcaklıklar 8 derece birden düşecek ve yer yer etkili sağanak yağış görülecek. Yağışların bu geceden itibaren başlayacağı tahmin ediliyor.

Peki Ankara, İzmir, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak ve Düzce hava durumu nasıl olacak?

14.08.2016 pazar günü, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde görülmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Samsun, Trabzon ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli (metrekareye 21-50 kg), Ordu, Giresun ve Rize ile Trabzon’un doğu ilçelerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli (metrekareye 51-100 kg yağış) olacağı tahmin ediliyor.


SU BASKINI, YILDIRIM, HEYELAN UYARISI

Hafta sonunda Marmara’nın doğusu ve Karadeniz kıyı illerinde tahmin edilen çok kuvvetli ve şiddetli yağışların sebep olabileceği olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 15 Ağustos 2016 Pazartesi gününden itibaren yağışlı sistemin kuzeydoğu kesimlere çekileceği ve hafta boyunca Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğu kesimlerinde etkili olacağı bekleniyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının cumartesi günü kuzeybatı kesimlerde, pazar günü ise kuzeydoğu ve iç bölgelerde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın cumartesi ve pazar günleri Batı Karadeniz, Marmara ve Ege’de kuzey ve kuzeydoğu (yıldız ve poyraz), pazar günü ilave olarak Orta ve Doğu Karadeniz’de kuzey ve kuzeybatı yönlerden (yıldız ve karayel) kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (40 – 70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.


HAFTASONUNA DİKKAT! YAĞIŞLAR GELİYOR

Aniden düşen sıcaklık değerleri nedeniyle bazı bölgelerde kuvvetli yağışların görülebileceğini ifade eden Şen, şunları söyledi:

"Özellikle Marmara, Batı Karadeniz ve İç Ege'de gök gürültülü yağışlar bekleniyor. Eskişehir, Bilecik civarlarında cumartesi ve pazar günü yağış bekliyoruz. Su baskınlarına dikkat etmek lazım. 5-6 gün hava mevsim normalleri civarında olacak. Hava sıcaklığı Türkiye genelinde 4-5 derece düşecek, bir hafta sonra tekrar yükselecek sıcaklıklar eylülün sonuna kadar devam edecek."

İSTANBUL HAVA DURUMU 8 DERECE BİRDEN DÜŞÜYOR!

İSTANBUL hava durumu ferahlatan tahmin meteorolojiden geldi. Mevsim normallerinin üzerinse seyreden sıcaklıklar  yarın yani cumartesi günü yerini sağanak yağışa bırakacak.

İstanbul için bugün en yüksek sıcaklık 31 derece olacak. Yarın hissedilen en düşük sıcaklık ise 22 derece olacak.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerin parçalı bulutlu, akşam saatlerinde İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey kesimleri ile Sakarya çevreleri, gece saatlerinden sonra İstanbul Anadolu Yakası ile Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.