BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu yarın daha fenası geliyor!

İSTANBUL ve Ankara hava durumu başta olmak üzere şiddetli yağışlar yarın da etkili olacak sıcaklık değerleri çarşamba gününden itibaren birkaç derece artmaya başlayacak.

Abone ol

Hava durumu son tahminleri meteoroloji açıkladı. Şiddetli yağış ve sağanak yurt genelinde etkili. Sıcaklıkların çarşamba gününden itibaren birkaç derece artması bekleniyor. Özellikle İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan ve bu sabah etkisi arttıran yağışların yarın daha da şiddetlenerek devam etmesi bekleniyor. Sıcaklıklar ise yurt geneline mevsim normallerinde seyrediyor.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, salı günü sabah saatlerinden itibaren etkili olması beklenen kuvvetli yağışların gökgürültülü sağanak şeklinde meydana gelebileceği belirtilerek, "Yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir) ve Bursa çevreleri ile İstanbul'un Avrupa Yakasında görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Peki Ankara, Bursa, Kocaeli, Düzce, Edirne, Tekirdağ, Eskişehir ve İzmir hava durumu nasıl olacak?

İSTANBUL HAVA DURUMU YARIN DAHA SERT GELİYOR

İSTANBUL hava durumu dün akşam başlayan sağanak yağışın etkisinde. Yağışların yarın da etkili olması bekleniyor. Çarşamba günü ise sıcaklık değerlerinin birkaç derece yükseleceği tahmin ediliyor. İstanbul için bugun en yüksek sıcaklık değeri 21 derece olacak.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey ve batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.



HAVA SICAKLIĞI AZALIYOR

Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar genellikle güney ve batı yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.