BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.432,89
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu yağmur fena bastıracak!

Hava durumu 28 Eylül son raporlar meterolojiden geldi. Şiddetli sağanak öğleden sonra bastıracak. Başta İstanbul, Çanakkale, Bursa, Balıkesir olmak üzere ülke genelinde sağanak yağış görülecek.

Abone ol

Hava durumu raporları yeni haftada şok etti. Gece saatlerinden yer yer etkili olan sağanak yağış gün içinde şiddetini arttırarak devam edecek meteoroloji açıkladı. Yurdun batı kesimlerinde etkili olacak yağış için sel uyarısı yapıldı. Peki İstanbul hava durumu nasıl diye merak edenler için işte cevap; istanbul'da şiddetli yağışlar görülecek Yer yer şiddetinin arttıracak yağışlar akşam saatlerine kadar devam edecek. Peki Çanakkale, Bursa, Tekirdağ, Balıkesir, Yalova, ve Edirne hava durumu nasıl olacak? Tüm hava durumu detayları internethaber'de...

istanbul-hava-durumu.20150928101823.jpg

MARMARA'YA SAĞANAK UYARISI!

Marmara Bölgesi'nde bugün (Pazartesi) ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Trakya (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) ile Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve İstanbul çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin edilmektedir. Meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; yurdumuzun batı kesimleri yarın (Pazartesi) yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.

Yarın (28.09.2015 Pazartesi); Marmara, Kuzey ve İç Ege, Göller Yöresi ile Eskişehir, Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkiinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların; Marmara bölge genelinde kuvvetli (20-50 kg/m2), Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne ile zamanla İstanbul'un batı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

i̇stanbul-yağmur.jpg

29.09.2015 Salı günü; Marmara, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Sivas ve Kayseri çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların; Edirne, Kırklareli, Rize, Düzce, Zonguldak, Bartın ile İstanbul, Sakarya ve Kocaeli'nin kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege'de Kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

30.09.2015 Çarşamba günü; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Antalya, Malatya, Erzincan ve Ardahan çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların; Batı Karadeniz kıyıları ile Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itbaren bölge genelinde kuvvetli (21-50 mm), Edirne ve Tekirdağ çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yarın (Pazartesi) batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzeyli yönlerden orta zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.

screen-shot-2015-09-28-at-10.09.30-am.png