BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu yağmur daha da şiddetlenecek!

Hava durumu için kritik alarm verildi. Şiddetli lodos ve yağışlar yurdu etkisi altına aldı. Meteoroloji yağışların devam edecek dedi. İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya, Kütahya, Samsun, Kayseri, Bursa'da hava nasıl?

Abone ol

Hava durumu için meteoroloji yeni uyarıları açıkladı. Lodos etkisini aralıklarla devam ettirecek. Yurdun büyük bir kesimini etkisi altına yağışlar ise gün boyunca etkisini arttırarak devam edecek. Hava sıcaklıkları lodosun etkisi iler artacak.  Özellikle İstanbul , Bursa, Balıkesir, Kocaeli ve Çanakkale'de şiddetli yağışlar bekleniyor. Peki Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya, Kütahya,  Samsun, Kayseri, Bursa, Afyon'da hava durumu nasıl olacak?

YAĞIŞLAR KUVVETLENECEK

Meteoroloji Genel müdürlüğü, yarın İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale'nin güney ve doğusu, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli sağanak yağış beklendiği açıkladı. Türkiye'nin batı kesimleri için ise toz uyarısı yapıldı.

Türkiye'nin kuzeybatı kesimleri için yarın "çok kuvvetli yağış" uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ülkenin kuzeybatı kesimlerinde, derin alçak basınç merkezi nedeniyle güneyli yönlerden kuvvetli olan fırtınanın ardından yarın İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale'nin güney ve doğusu, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, 02.00-19.00 saatlerinde görülecek çok kuvvetli yağış sırasında meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapılırken, ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceğine işaret edildi


bi̇leci̇k-lodos1.jpg
Bilecek'in Bozüyük ilçesinde, kuvvetli lodos nedeniyle şehirlerarası otobüs terminalinin çatısı yerinden çıktı.

Ülkemizin batı kesimlerinde (Marmara, Ege, İç Anadolu 'nun batısı ve Batı Karadeniz) toz taşınımı beklendiğinden , görüş mesafesinde düşme, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış, hava kalitesinin azalması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BATIYA TOZ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin batı kesimlerinde (Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz) toz taşınımı beklendiğini duyurdu.

Konuya ilişkin yapılan duyuruda, görüş mesafesinde düşme, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağışın, hava kalitesinin azalması gibi olumsuzluklara neden olmasına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

LODOS İZMİR'İ VURDU!

Ayrıca kuzeybatı kesimlerinde, derin alçak basınç merkezi nedeniyle güneyli yönlerden kuvvetli olan fırtınanın ardından, pazartesi İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale'nin güney ve doğusu, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara ilgililer ve vatandaşlar uyarıldı.

Ege Bölgesi'nde etkili olan fırtına nedeniyle İzmir'de vapur seferleri iptal edildi.

Alınan bilgiye göre, kentte etkili olan lodos fırtınası, deniz ulaşımını etkiledi.

Fırtına nedeniyle kentteki tüm vapur seferleri ile Üçkuyular-Bostanlı arabalı vapur seferleri, hava şartları düzelene kadar iptal edildi.

Bu arada fırtına nedeniyle Pasaport İskelesi'nin üzerinde bulunan büyük ilan panosunun bir bölümü, yıkıldı.

İzmir ve Manisa arasındaki ormanlık alanda ağaçlar da fırtınadan zarar gördü. Çok sayıda ağacın dalları kırıldı, bazı ağaçlar da devrildi.

İZMİR'DE 5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-02-01-at-1.59.20-pm.png

BURSA'DA LODOS CAN ALDI

Bursa'da saatteki hızı 130 kilometreye kadar çıkan lodosun faturası ağır oldu. Şiddetli lodos sebebiyle 306 binanın çatısı uçtu, 100 araçta hasar meydana geldi. Lodos sebebiyle 2 gün boyunca 3 kişi hayatını kaybederken, kopan ve düşen parçalardan dolayı 110 kişi de yaralandı.  
 
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (İl Kriz Merkezi) 2 gün boyunca lodos sebebiyle Bursa'da yaşanan olayları rapor olarak açıkladı. Şiddetli lodos yüzünden 306 adet çatının uçtuğu, çok sayıda tabela, arızalı işaret levhası ve reklam panosunun zarar gördüğü bildirildi. Lodostan dolayı çok sayıda araç ve enerji nakil hattı ile telefon hattı direği devrildi. Olaylar sebebiyle 100 aracın hasar gördüğü, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının çatılarında veya müştemilatlarında zarar meydana geldiği tespit edildi.
 


bursa-lodos-1.jpgLodos sebebiyle 2 gün boyunca 3 kişi hayatını kaybederken, kopan ve düşen parçalardan dolayı 110 kişi de yaralandı.  


Yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

KOCAELİ'DE KUVVETLİ LODOS

Kocaeli'nde etkisini sürdüren kuvvetli lodosnedeniyle çok sayıda binanın çatısı uçtu, ağaçlar devrildi, balıkçı teknelerinde hasar oluştu ve 3 sandal battı.

Kentte önceki akşam başlayan kuvvetli lodos, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Rüzgar nedeniyle çok sayıda binanın çatısı uçarken, bazı ağaçların yollara devrilmesi sonucu ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandı.

Öte yandan İzmit ilçesinde deniz seviyesinin yükselmesi nedeniyle sahil kenarındaki bazı iş yerleri ile balıkçı teknelerinde hasar oluştu ve 3 sandal battı.

İSTANBUL'DA LODOS KABUSU YAŞANDI

İstanbul'u etkisi altına alan şiddetli lodosnedeniyle Maltepe'de 3 katlı bir binanın çatısı uçtu. 

Gülensu Mahallesi Battalgazi Sokak'taki 3 katlı binanın çatısını bir bölümü, yanındaki gecekondunun üzerine devrildi.

istanbul-1.jpgEvlerin çatısı etkisini arttıran lodosun gücüne karşı koyamadı

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, binanın üzerinde kalan ve tehlike arz eden çatının diğer bölümünü de bulunduğu yerden indirdi.

lodos-i̇stanbul.jpgİstanbul'u etkisi altına alan şiddetli lodos nedeniyle oluşan dalgalar, Anadolu yakasında sahil yolunun bazı kesimlerde trafiğe kapanmasına neden oldu

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

screen-shot-2015-02-01-at-1.58.24-pm.png

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Balıkesir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın(Pazartesi) İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale'nin güney ve doğusunde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli (21-75mm) olması bekleniyor Rüzgarın; bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden fırtına (40-80 km/saat), zaman zaman tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)
BURSA Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın(Pazartesi) sağanak yağışlı   22
EDIRNE Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı   17
İSTANBUL Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın(Pazartesi) kuvvetli olması bekleniyor.   20
KIRKLARELI Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı   18
EGE Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kıyı Ege'nin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın(Pazartesi) İzmir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden fırtına (40-80 km/saat), kuzeyinde tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
A.KARAHISAR Parçalı ve çok bulutlu   15
IZMIR Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın(Pazartesi) kuvvetli olması bekleniyor.   21
MANISA Parçalı ve çok bulutlu   21
MUĞLA Parçalı ve çok bulutlu   14
AKDENİZ Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Kahramanmaraş çevreleri ile Adana ve Osmaniye'nin kuzey ilçelerinin hafif olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında güney yönlerden fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
ADANA Çok bulutlu, kuzey ilçeleri hafif sağanak yağışlı   17
ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı   18
HATAY Parçalı ve çok bulutlu   15
MERSIN Parçalı ve çok bulutlu   17
İÇ ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
ANKARA Parçalı ve çok bulutlu   15
CANKIRI Parçalı ve çok bulutlu   12
ESKISEHIR Parçalı ve çok bulutlu   16
KONYA Parçalı ve çok bulutlu   16
BATI KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
BOLU Parçalı ve çok bulutlu   17
DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu   20
KARABÜK Parçalı ve çok bulutlu   19
ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu   22
ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
AMASYA Parçalı ve çok bulutlu   19
SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu   22
TOKAT Parçalı ve çok bulutlu   15
TRABZON Parçalı ve çok bulutlu   23
DOĞU ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinin hafif yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya ve Elazığ çevrelerinde hafif yağmur, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ERZINCAN Parçalı ve çok bulutlu   5
ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu   5
KARS Parçalı ve çok bulutlu   1
MALATYA Parçalı ve çok bulutlu, hafif yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu   8
GÜNEYDOĞU ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, Adıyaman çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.
DIYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu   10
GAZIANTEP Parçalı ve çok bulutlu   11
SANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu   14
SIIRT Parçalı ve çok bulutlu   11