BIST 9.662
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.499,37
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu uyarısı! Perşembe için bir iyi bir kötü haber

Meteorolojiden gelen son hava durumu tahmininde İstanbul için 'yağmur' müjdesi var. Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Urfa için de hava durumu alarmı verildi. Çok sıcak olacak.

Abone ol

İSTANBUL için yapılan son hava durumu tahmini sevindirici. Aşırı sıcaklardan sonra perşembe günü serinleten bir yağmur dalgası geliyor. Meteoroloji 4 il için de aşırı sıcak alarmı verdi. Bu iller Adıyaman, Kilis, Urfa ve Gaziantep oldu.

Meteoroloji'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, İstanbul'da perşembe günü gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

İstanbul'da hava sıcaklığı bugün 32 derece. Nem oranı yüzde 93'e vururken gün boyu çok bunaltıcı bir hava var. İyi haber ise perşembe günü için. Hava durumu raporuna göre perşembe günü İstanbul'da etkili sağanak yağış olacak. Bu yağış sıcaklığı düşürmese de nem oranını indirecek ve bir ferahlama getirecek. Cuma ve cumartesi günü hava bulutlu olacak pazar günü yeniden yakıcı güneş var.

4 İL İÇİN "KAVURUCU SICAKLIK" UYARISI

Meteorooljiden gelen son hava durumu tahmininde 4 il için de kavurucu sıcak alarmı verildi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerden Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te bu hafta kavurucu sıcaklıklar etkili oluyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklığın gündüz 43 dereceyi buluyor. Bu illerde termometre kırmızıya dönerken dışarı çıkılmaması uyarısı yapılıyor.

GAZİANTEP HAVA DURUMU

gaziantep hava durumu 15 günlükGaziantep için yapılan hava durumu tahminine göre aşırı sıcaklar haftasonuna kadar devam edecek. Hava sıcaklıklarının hafta boyunca gece saatlerinde en düşük 25 derece olacağı kentte, sıcaklıklar gündüz 41 derece civarında seyredecek.

KİLİS HAVA DURUMU
kilis hava durumu 15 günlük meteorolojiKilis'te de en düşük hava sıcaklığının 22 derece olması beklenirken, 4 Ağustos perşembe gününden itibaren sıcaklıklar 38-39 dereceyi bulacak.

ŞANLI URFA HAVA DURUMU
şanlı urfa hava durumu 15 günlük meteorolojiGüneydoğunun en sıcak kentlerinden Şanlıurfa'da da sıcak hava vatandaşları bunaltacak. Hafta boyunca yüksek sıcaklıkların etkili olacağı kentte termometrelerin gündüz 43 dereceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor. Gece saatlerinde ise en düşük sıcaklığın 28 derece olması bekleniyor.

ADIYAMAN HAVA DURUMU
adıyaman hava durumu 15 günlük meteorolojiHafta boyunca sıcak havanın etkili olacağı Adıyaman'da da termometreler 43 dereceye kadar çıkacak. Hafif rüzgarın etkili olacağı kentte, vatandaşlar sıcaklıkların gece saatlerinde 26 dereceye düşmesiyle az da olsa serinleme imkanı bulacak. Meteoroloji yetkilileri, sıcaklıklar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıyor.