BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,45
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu son uyarı geldi yarından sonra...

İSTANBUL ve Ankara hava durumu başta olamk üzere meteoroloji yeniden uyardı. Yarından itibaren sıcaklıklar artacak, 40 derecenin üzerine çıkacak. Bursa, Balıkesir, Kütahya, Eskişehir hava durumu nasıl olacak?

Abone ol

İSTANBUL hava durumu için yeni uyarı geldi, kavurucu sıcaklıklar kısa bir aradan sonra tekrar geliyor.  Meteorolojiden gelen son uyarıya göre sıcaklıklar yarından itibaren artmaya başlayacak ve bazı illerde 40 derecenin üzerine çıkacak. Özellikle haftasonu değerleri rekor seviyelere ulaşacak. Özellikle Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Yalova, Edirne, Çanakkale hava durumu fena yakacak.

İSTANBUL HAVA DURUMU YENİ REKOR KAPIDA!

İSTANBUL hava durumu için kritik uyarı yeniden geldi. Kavurucu sıcaklıklar kapıda! Yarından itibaren sıcaklık değerleri artacak, 40 derecenin üzerine çıkacak.

Batı bölgelerimizde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığının, yarından (13.07.2016) itibaren önümüzdeki hafta başına kadar artarak, tüm yurtta mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredeceği bekleniyor.

Beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının özellikle Cumartesi günü (16.07.2016); İç Anadolu, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde mevsim normallerinin yer yer 10 derece ve üzerinde seyredeceği, uzun yıllar ekstrem sıcaklık değerlerine yaklaşacağı, bazı il ve ilçelerde ise uzun yılların ekstrem değerlerini geçebileceği tahmin ediliyor.

Hafta sonuna kadar bazı illerimizde beklenen en yüksek hava sıcaklıkları;

Ankara’da 40, İstanbul’da 34, İzmir’de 38, Afyonkarahisar’da 39, Eskişehir’de 41, Aydın’da 41, Denizli’de 41, Konya’da 40, Antalya’da 36, Adana’da 36, Karabük’te 38, Samsun’da 30, Amasya’da 42, Trabzon’da 33, Malatya’da 39, Erzurum’da 31, Diyarbakır’da 42 ve Şanlıurfa’da 44 derece olacağı bekleniyor.

Yüksek hava sıcaklığının neden olabileceği olumsuzluklara karşı, başta yaşlılar ve çocuklar olmak üzere özellikle 10.00 ile 16.00 saatleri arasında güneş ışınlarına direk olarak maruz kalınmaması hususunda vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

UZUN YILLAR SONRA YENİ REKOR KAPIDA

Kuzey Ege'nin turizm merkezlerinden olan Edremit ve Burhaniye'de 38 derece olması beklenen hava sıcaklığının Ayvalık'ta 35 dereceye yükseleceği öngörülüyor.  Bu tahminlere göre, Güney Marmara'da hava sıcaklıkları uzun yıllar en yüksek sıcaklık ortalamasının 6 ile 9 derece üzerine çıkmış olacak.

Hafta sonunda Eskişehir'de hava sıcaklıklarının 40, Kütahya ve Bilecik'te ise 38 dereceye kadar ulaşması bekleniyor.  Yetkililer, bu sıcaklık derecelerinin güneş altında daha yüksek olabileceğini belirterek, vatandaşları uyardı.