BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.516,09
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu son rapor fena!

Hava durumu son radar tahminleri şok etti. Yağmur birden bastırdı. Sıcaklıklar hızla düşüyor yağmur tekrar bastıracak. Özellikle İstanbul'da yarın haftanın en soğuk günü. Peki Bursa, Kocaeli, Ankara, İzmir, Eskişehir hava durumu nasıl?

Abone ol

Hava durumu son tahminleri şaşırttı. Meteorolojinin yaptığı son tahminlere göre sıcaklık değerleri 7 derece birden düşüyor. Sert rüzgar ve şiddetli yağışlar yer yer etkisini arttıracak. Peki bugün İstanbul hava durumu nasıl? Dün güneşli ve sıcak bir gün geçiren istanbul, bugün kara bulutlarla kaplandı. Yerel yağışların yaşandığı İstanbul'da sıcaklık değerleri düşüyor bugün en yüksek sıcaklık değeri 17 derece olacak. Yarın haftanın en soğuk günü yaşanacak meteoroloji uyardı. Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Çanakkale, Bilecik, Manisa, Eskişehir ve Batman hava durumu nasıl olacak?

hava-durumu-son-rapor.jpg

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, İstanbul, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Manisa ve Antalya çevreleri ile İzmir'in kuzey ve iç kesimleri, Kocaeli'nin kuzey, Kırklareli'nin doğu ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ile Eskişehir, Sivas, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi görülmesi bekleniyor.

hava-durumu-3.20151008092305.jpg

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Parçalı ve çok bulutlu; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova çevreleri ile Tekirdağ ve Kırklareli'nin kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı  Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

İstanbul 5 günlük hava raporu

screen-shot-2015-10-08-at-9.12.11-am.png

Hava sıcaklığı, önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Van ve Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

hava-durumu-son-tahmin.jpg

Batı Karadeniz'de bugün (08.10.2015-Perşembe) ilk saatlerden itibaren kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/s) fırtına bekleniyor. Fırtına aynı gün (08.10.2015) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedecek.

ZONGULDAK YAĞMUR'A TESLİM

Ereğli ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Kabasakal Deresinin taşması sonucu çok sayıda ev ve işyerinin sular altında kaldığı mahallelerde hasar tespit çalışmaları yapılıyor.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve İl Özel İdare Müdürlüğü Ereğli İlçe Şantiye Şefi Kaan Güçe, aşırı yağışların heyelana neden olduğu Ereğli-Kandilli karayolunda incelemelerde bulundu. 

Köseağzı mevkisinden geçen anayol, yaşanan çökmeler nedeniyle trafiğe kapatılırken, beldeye ulaşım Keşkek Köyü mevkisinden gerçekleştiriliyor.

hava-durumu-4.20151008092511.jpg

Madenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte etkili olan sağanak yağışın ardından Ereğli'de Hasar Tespit Komisyonu oluşturulduğunu, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için her türlü tedbir ve desteği sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

Mağdur vatandaşların komisyona başvuru yapabileceğini ifade eden Madenoğlu, "Kentte dün akşamdan bu yana etkili olan sağanak yağış günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Kabasakal Deresinin taşması sonucu bazı ev ve işyerleri sular altında kaldı. Yine kentin birçok noktasında su baskınları yaşandı. Kaymakamlık bünyesinde oluşturduğumuz Hasar Tespit Komisyonu incelemelerine başladı. Bize ilk etapta yaklaşık 20 vatandaşımız mağdur oldukları gerekçesi ile başvurdu. Komisyonun hazırlayacağı rapor doğrultusunda hasar tespiti tamamlanmış olacaktır" diye konuştu.

KASTAMONU'DA DOLU HAYATI FELÇ ETTİ

Hanönü ilçesinde etkili olan dolu yağışı ve sağanak yaşamı olumsuz etkiledi.

İlçeye yaklaşık 18 kilometre uzaklıktaki Çaybaşı köyüne önce dolu, daha sonra yağmur yağdı. Yağışlar nedeniyle köye ulaşımda aksama oldu.

Çaybaşı köyü muhtarı Mustafa Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağışın akşam saatlerinde başladığını söyledi. Dolu şeklinde başlayan yağışın daha sonra sağanağa dönüşmesiyle sel meydana geldiğini ifade eden Özkan, şöyle konuştu:

"Dolu yağışı 20 dakika sürdü, her taraf bembeyaz oldu. Arkasından sağanak başladı. Yağış nedeniyle köyümüzün yolları bozuldu, menfezler ve köprüler zarar gördü."

Meteoroloji yetkilileri, sağanağın etkisini sürdüreceğini, ani sel ve su baskınlarına karşı ilçe sakinlerinin tedbirli olmasını istedi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Çanakkale, Bursa ve Bilecik çevreleri ile Kocaeli'nin kuzey, Kırklareli'nin doğu ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi görülmesi bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)
BURSA Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı   23
ÇANAKKALE Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı   22
EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu   20
ISTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı   22
EGE Parçalı bulutlu, bölgenin kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Manisa ile İzmir'in kuzey ve iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
AFYONKARAHİSAR Parçalı bulutlu   20
DENİZLİ Parçalı bulutlu   25
IZMIR Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey ve iç kesimleri yerel omak üzere sağanak yağışlı   25
MUĞLA Parçalı bulutlu   24
AKDENİZ Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz'in yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ADANA Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile öğle saatlerinde il geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   27
ANTALYA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   26
ISPARTA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu   21
OSMANİYE Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   28
İÇ ANADOLU Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kayseri ve Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Eskişehir ve Sivas çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi görülmesi bekleniyor.
ANKARA Parçalı yer yer çok bulutlu   19
ESKISEHIR Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli   20
KONYA Parçalı yer yer çok bulutlu   19
SİVAS Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde pus ve sisli, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı   16
BATI KARADENİZ Parçalı yer yer çok bulutlu, Kastamonu'nun kıyı kesimleri ve Sinop çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
BOLU Parçalı yer yer çok bulutlu   20
KARABÜK Parçalı yer yer çok bulutlu   23
KASTAMONU Parçalı ve çok bulutlu, kıyı ilçeleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı   19
SİNOP Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı   18
ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
ORDU Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı   19
SAMSUN Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı   18
TOKAT Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı   20
TRABZON Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.   20
DOĞU ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden Van ve Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
ERZURUM Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı   13
HAKKARİ Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   16
MALATYA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   19
VAN Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   19
GÜNEYDOĞU ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi görülmesi bekleniyor.
DIYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı   23
GAZIANTEP Parçalı yer yer çok bulutlu   22
MARDİN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı   22
ŞANLIURFA Parçalı yer yer çok bulutlu   26