BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.490,79
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu son meteoroloji tahmini

Hava durumu son dakika kritik uyarı meteorolojiden geldi. Sıcaklıklar düşüyor şiddetli yağışlar bugünde etkili. Edirne, Telirdağ, Balıkesir, Kütahya, Bilecik kritik iller.

Abone ol

Meteorolojinin günler öncesinden verdiği şiddetli yağmur uyarısı dün akşam Edirne, Kırklarerli ve Tekirdağ olmak üzere İstanbul'u etkisi altına aldı. Hava durumu tahminlerine göre şiddetli yağışlar bugünde devam edecek. Sıcaklıklarda haftasonuna kadar birkaç derece azalma olacak. Güneşli günler için birgün bekleyeceğiz. Peki İstanbul'da hava durumu bugün nasıl olacak? İstanbul bugün şiddetli yağışlı ve 20 derece olacak. Kara bulutlar gün boyu etkisi gösterecek. Meteoroloiden gelen son uyarıya göre, Kütahya , Eskişehir , Bilecik , Balıkesir , Kırklareli , Tekirdağ , Edirne ve Ankara 'da hava durumu yağışlı olacak, sel baskınlarına aman dikkat!

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

hava-durumu4.20150508082830.jpg

Yağışların bugün akşam ve gece saatlerinde Trakya’da (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) Çanakkale’nin doğusu ile Balıkesir’in kuzey ilçelerinde, gece ve sabah saatlerinde Marmara’nın doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik ve Sakarya) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (su baskını, yıldırım, dolu vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

yağmur1.20150508082014.jpg

İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA NASIL?

Parçalı ve çok bulutlu,sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey ve Kuzeydoğu ( Poyraz ) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-05-08-at-8.26.11-am.png

YAĞIŞLAR EDİRNE iSTANBUL'U FELÇ ETTİ!

İstanbul'da beklenen yağış dün akşam saatlerinde şiddetli gök gürültüsü, yıldırımlarla birlikte aniden başladı. Şiddetli yağmurla birlikte araçlarında evlerine yetişmeye çalışan vatandaşlar trafikte kaldı. Yağışın gece şiddetini daha da artırması bekleniyor.

İstanbul’da akşam saatlerinde aralıklı gök gürültülü ve sağanak yağış etkili oldu. Çakan şimşekler, İstanbul'un karanlığını adeta gündüze çevirdi. Yağış öncesi fırtına, tozu dumana kattı.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ün Marmara Bölgesi'nde akşam saatlerinde etkili olacağı uyarısında bulunduğu yağmur, saat 20.00 sıralarında Avrupa Yakası'nda yüzünü gösterdi. Akşam saatlerinde bulutlar karardı, yağış öncesi kısa süreli fırtına çıktı. Ardından gök gürültülü yağmur başladı. Şimşekler uzun süre birbiri ardına çaktı.

8523.jpg 
 
Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, bulundukları yerlerdeki korunaklı alanlara sığındı. Bazı binalara yıldırım isabet etti, çukur bölgelerde su baskınları meydana geldi.
METEOROLOJİDEN UYARI
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların bugün akşam ve gece saatlerinde Trakya’da (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) Çanakkale’nin doğusu ile Balıkesir’in kuzey ilçelerinde, gece ve sabah saatlerinde Marmara’nın doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik ve Sakarya) kuvvetli olmasının beklendiğini açıkladı.

yagis.jpg 
 
SERİN VE YAĞIŞLI HAVA GELİYOR
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun dün akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiğini açıkladı. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının yarın yurdun kuzeybatı kesimlerinde, Cumartesi günü kuzeydoğu ve iç bölgelerinde, Pazar günü ise doğu bölgelerimizde azalacağı ve önümüzdeki hafta yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

PİKNİK YAPMAYA GİTTİLER, ÜZERLERİNE AĞAÇ DEVRİLDİ

Edirne'de şiddetli fırtına yaşandığı sırada Karaağaç Mahallesi'ndeki kent ormanına piknik yapmaya giden üniversite öğrencileri Niyazi Necip Şevik, Aslıhan Serin ve Neslihan Karataş'ın üzerine ağaç devrildi. İhbar üzerine giden itfaiye ekiplerince ağacın altından çıkarılan yaralılar ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de yaralı öğrenciler hastanede ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı. 

yağmur-2.20150508082031.jpg

Kamu binalarının da aralarında bulunduğu çok sayıda binanın çatısının uçtuğunu ifade eden Edirne Valisi Şahin, kent ormanında üzerine ağaç devrilen öğrencilerden Niyazi Necip Şevik'in sağlık durumunun ağır olduğunu belirterek, "Birçok ağaç devrildi. Edirne için bir felaketti, ancak kısa sürmesi sevindirici. 20 dakikalık felaket Edirne'yi adeta yerinden kaldırdı. Saatte 125-150 kilometreyle esen fırtınanın bu gece de devam edeceği bildiriliyor. Valiliğinde 1.5 ay önce yapılan çatısı fırtınadan nasiplendi. Valilik bahçesinde 7 araç hasar gördü. Kent ormanında yaralanan öğrencilerden birinin durumu ağır ve ameliyata alındı" dedi. 

SEL VE YILDIRIM UYARISI
 
Yağışların bugün akşam ve gece saatlerinde Trakya’da (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) Çanakkale’nin doğusu ile Balıkesir’in kuzey ilçelerinde, gece ve sabah saatlerinde Marmara’nın doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik ve Sakarya) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (su baskını, yıldırım, dolu vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL'DA ELEKTRİKLERİN KESİLME ANI:

SİLİVRİ'Yİ SU BASTI!

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur ve fırtına, özellikle Silivri'de etkili oldu.

Şiddetli sağanak nedeniyle Silivri'de bazı araçlar yolda kaldı, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, kapalı alanlara sığındı.

Silivri İtfaiyesi'ne bağlı ekipler, olaylara hızlı müdahale için ilçede devriye gezdi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da bölgede incelemelerde bulundu. 

Kavacık Meydanı'nda ise bir otobüsün üzerine direk devrildi. 

Kağıthane, Şişli ve Beşiktaş'ta fırtına ve yağış nedeniyle elektrik kesintileri meydana geldi.

yağmur3.jpg

KIRKLARELİ SELE TESLİM OLDU!

Kırklareli'nde şiddetli sağanak ve fırtına yaşamı olumsuz etkiledi.

Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre saatte 55 kilometre hızdaki rüzgar nedeniyle Akalar ve Karakaş mahallelerindeki bazı ev ve iş yerlerinin çatısı uçtu. Çatıların düştüğü bazı yollar da trafiğe kapandı.

Bu arada, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi bahçesindeki polis nöbet kulübesi de fırtına  dolayısıyla devrildi.

Vatandaşlar ve sürücüler de olumsuz hava şartlarından etkilendi.

Sağanak nedeniyle ayrıca kentteki bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

İtfaiye ekipleri caddelerdeki rögar kapaklarını açarak biriken suları tahliye etmeye çalışıyor.