BIST 9.460
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,69
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu raporu! Türkiye esaret yaşıyor!

Türkiye, beyaz esaret yaşıyor. Sivas, Erzincan, Kayseri, Afyon, Karaman, Aksaray, Tunceli, Yozgat, Bayburt, Tokat, Konya, Antalya ve Erzurum'da yollar kapandı. İşte Türkiye'nin beyaz esareti;

Abone ol
Türkiye beyaz esareti yaşıyor! Yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Aksaray- Adana karayolu, tipi nedeniyle ulaşıma kapanırken Bolu Tüneli'nde de çığ düşmesi nedeniyle uzun süre ulaşım sağlanamadı. Bu arada Karaman'da yolların kapalı olması nedeniyle terminalde mahsur kalan yolcular, geceyi geçirmeleri için öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

Yoğun kar yağışı bir çok şehirde hayatı felç etti.  Siirt-Şırnak karayolu, kar ve tipi nedeniyle tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı.
 
Karayolları 94. Şube Şefi Sabahattin Direk, Breni mevkisinde etkili olan kar ve tipi dolayısıyla vatandaşların yolda mahsur kalmasının önlenmesi amacıyla Siirt-Şırnak karayolunun tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldığını söyledi. 
hava-durumu-raporu-ankara-istanbul-antalya.png
 
Siirt'ten Şırnak'a gitmek isteyen sürücülerin Eruh ilçesinden itibaren geçişine izin verilmediğini ifade eden Direk, şöyle dedi:
 
"Meteorolojiden yapılan uyarılar doğrultusunda Breni mevkisinde yoğun kar ve tipinin etkisini sürdürmesi beklendiğinden vatandaşlarımızın can güvenliği için akşam saatlerinden itibaren karayolu ulaşıma kapatıldı. Sabah saatlerinden itibaren yürütülecek çalışmalar neticesinde karayolu ulaşıma yeniden açılacaktır."

SİVAS- KAYSERİ KARAYOLU KAPANDI

Sivas-Kayseri karayolu, tipi nedeniyle tedbiren ulaşıma kapatıldı. Polis ve sağlık ekipleri, zincirleme trafik kazası olan bölgeye tipi nedeniyle gidemedi.

Bu arada Sivas- Malatya karayolunda da yoğun tipi nedeniyle aksamalar hala sürüyor. 

sivas-kayseri-karayolu.jpg 

Sivas- Kayseri karayolu akşam saatlerinde ulaşıma kapandı. Sürücüler saatlerce tipi nedeniyle karayolunda mahsur kaldı. Bölgedeki kurtarma çalışmaları sürüyor...

AKSARAY- NEVŞEHİR KARAYOLU KAPANDI
 
Bu arada yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Aksaray- Nevşehir karayolu akşam saatlerinde ulaşıma kapandı. Yoğun bir çalışma sonrası ulaşım güçlükle sağlanırken,  büyük araçlar, belli noktalarda bekletilerek geçişlerine izin verilmiyor.  
 
Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor. Trafik ekipleri, araç sürücülerini yol durumu hakkında bilgilendiriyor.

hava-durumu-istanbul-ankara-izmir.jpgYOLCULAR ÖĞRENCİ YURTLARINA YERLEŞTİRİLDİ
 
Karaman Valiliği tarafından yoğun kar yağışı ve tipi sonrası kriz masası oluşturuldu. İtfaiye, Karayolları, emniyet, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri, ihbarları değerlendirirken, terminalde bekleyen 100 yolcunun yemek ihtiyaçları belediye ekipleri tarafından karşılandı. Yolcular daha sonra Valilik görevlileri tarafından kentteki öğrenci yurtlarına yerleştirildiler.
 
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kenti komşu il ve ilçelere bağlayan karayollarının kar nedeniyle kapalı olduğunu söyledi.
 
Gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:
 
"Kriz masası gelen her ihbarı titizlikle değerlendiriyor. Kent merkezinde belediye ekiplerimiz yoğun şekilde çalışıyor. Yollar kapalı olduğu için kentte kalmak zorunda olan yolcular var. Terminalde zabıta ekiplerimiz, müracaat eden herkese yardımcı olmaya çalışıyor. Bekletilen otobüslerdeki 100 yolcu, yemek ihtiyacı karşılandıktan sonra yurtlara yerleştirildi. Belediyemize ait barınma evinde kalanlar var. Şartlar düzelip yollar açılıncaya kadar ihtiyacı olan herkes misafirimiz."
 
Karaman-Konya, Karaman-Ereğli ve Karaman-Mut yolu, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle öğleden sonra ulaşıma kapanmıştı. Kapalı tüm yollarda Karayolları ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

BOLU DAĞI'NDA ULAŞIM DURDU 
 
Bu arada tipi ve kayan araçlar nedeniyle Tem Otoyolunun Bolu Dağı kesimi Ankara yönü ulaşıma kapandı. Bolu Dağı'nda sabah saatlerinde etkili olan tipi ve kar yağışı nedeniyle Tem Otoyolu ve D-100 karayolunda sürücüler zor anlar yaşadı. Kayan araçlar nedeniyle yol zaman zaman ulaşıma kapandı. Tem Otoyolunun Bolu Dağı kesimi viyadükleri üzerinde kayan tır ve kamyonlar nedeniyle yol saatlerce ulaşıma kapandı. Türk Kızılay'ı ekipleri tarafından yolda kalanlara sıcak çorba ikram edildi.
 
Ulaşıma kapanan yol, Karayolları ekiplerince kayan araçların kaldırılmasıyla açıldı. Ekipler, kilometrelerce uzunlukta konvoy oluşturan araçların yollarına devam edebilmesi için yoğun şekilde çalışıyor. 

bolu-valisi.jpg
Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, yaptığı açıklamada, Bolu ve Düzce ekiplerinin karla mücadele konusunda koordineli şekilde çalıştığını, Tem Otoyolu'nda kayan tır ve kamyonlar nedeniyle ulaşımda aksamaların yaşandığını, ekiplerin yoğun bir çalışması sonucunda yolu ulaşıma açtığını belirtti. Zahteroğulları, Bolu güzergahındaki yolların ulaşıma açık olduğunu ifade etti.
 
AKSARAY- ADANA KARAYOLU
 
Aksaray-Adana karayolunun Taşpınar beldesinde tipi nedeniyle yolda yer yer biriken kar, sürücülere sürücülere zor anlar yaşatıyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle Adana yönüne gidecek araçların geçişine izin verilmiyor. Trafik ekipleri, sürücüleri şehir merkezi ve beldeye yönlendiriyor.
 
Ekipler, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.
 
Öte yandan, ulaşıma kapanan Aksaray-Konya ve Aksaray-Nevşehir karayollarının açılması için çalışmalar sürdürülüyor.

BİLECİK- KÜTAHYA KARAYOLU 
 
Kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Bilecik-Kütahya karayolu, ulaşıma açıldı. Etkili kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Bilecik-Kütahya karayolu, ekiplerin çalışmasının ardından açıldı. Karayolunda büyük araçlar, belli noktalarda bekletilerek geçişlerine izin verilmiyor.  
 
Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yolda, Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor. Trafik ekipleri de yol durumu hakkında sürücüleri bilgilendiriyor.
 
Uşak Valisi Seddar Yavuz, il genelinde kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 114 köy yolunun tamamının ulaşıma açıldığını bildirdi.
 
Vali Yavuz, yaptığı açıklamada, önceki gün il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan tüm köy yollarının yeniden ulaşıma açıldığını belirtti.
 
İl Özel İdaresi'ne bağlı 15 ekibin karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü kaydeden Vali Seddar Yavuz, "Kapanan 114 köy yolunu yaklaşık bir gün içerisinde yeniden ulaşıma açtık. Ancak rüzgarın etkisiyle kar savrulması nedeniyle küçük aksaklıklar yaşanıyor. Ekiplerimiz bunlara anında müdahale ediyor. Şu anda kapalı köy yolumuz bulunmamaktadır. Sürücülerimizin buzlanmaya karşı dikkatli olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

PALETLİ AMBULANSLAR DEVREDE 
 
Gümüşhane'de kar yağışı dolayısıyla yolu kapanan Torul ve Kürtün ilçelerindeki iki hastaya sağlık ekipleri paletli ambulansla ulaştı.
 
Gümüşhane Sağlık Müdürü Emre Boşnak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Torul ilçesine bağlı Herek köyünde 2 gün önce tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilen kalp hastası Tekin Kurt'un (70), yeniden rahatsızlanması üzerine paletli ambulansla köyünden alınarak hastaneye kaldırıldığını belirtti.
 
Paletli ambulansın Herek köyüne özel idare ekipleriyle gönderildiğini anlatan Boşnak, "Köye Demirkapı zirvesinden ulaşıldı. Kar kalınlığının yer yer 1,5 metreyi bulması nedeniyle ekibimiz ulaşımda güç anlar yaşadı. Güçlüklere rağmen kısa sürede Kurt, Torul Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı" dedi.

kar-yagisi.20150108012142.jpg 
 
Boşnak, Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş köyünde de akciğer hastası Hasan Aksoy'un (49) gönderilen paletli ambulansla Kürtün Devlet Hastanesine kaldırıldığını ifade etti.
 
Kelkit ilçesine 46 kilometre uzaklıktaki Güzyurdu köyüne hasta almaya giden 112 Acil Servis ambulansının kara saplandığını belirten Boşnak, ambulansın özel idare ekiplerinin çalışmaları sonucunda kısa sürede kurtarıldığını kaydetti.
 
Öte yandan, kar dolayısıyla kapalı olan Gümüşhane-Tirebolu karayolunun Günyüzü köyü mevkisinde tek yönlü ulaşıma açıldığı bildirildi.

BU YOLLARA DİKKAT
 
- Sivas, Erzincan, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde il genelinde, Yozgat il merkeziyle Sorgun, Aydıncık, Saraykent, Çayıralan, Boğazlıyan, Akdağmadeni ve Çekerek ilçelerinde, Tunceli'nin Ovacık ve Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde, Kırıkkale kent merkezinde taşımalı eğitim yapılan okullarla Hacılar beldesi, Ahılı, Kazmaca ve Yukarı Mahmutlar köyü, Çullu ve Aşağı Mahmutlar mahallelerindeki okullarda eğitime yarın ara verildi. 
 
- Bayburt'ta kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ve cuma günü ara verildi.
 
- Tokat-Sivas, Sivas-Erzincan karayolunun İmranlı-Refahiye bölümünde ulaşım sağlanamıyor. Yetkililer, Sivas ve Erzincan güzergahında yolculuk yapan sürücülere, Kızıldağ Geçidi'nin ulaşıma kapalı olduğu saatlerde Sivas-Zara-Suşehri yolunu kullanmalarını öneriyor.
 
- Sivas-Kayseri karayolu Beştepeler mevkisi, Şarkışla-Pınarbaşı ve Şarkışla-Yıldızeli yolları tedbir amaçlı çift yönlü ulaşıma kapatıldı. 
 
- Yoğun kar ve tipi nedeniyle Konya'yı Ankara, Antalya, Afyonkarahisar, Isparta ve Aksaray'a bağlayan yollar kapandı. Konya, Bolu, Karaman ve Aksaray'da eğitime yarın ara verildi. 
 
- Karaman-Konya, Karaman-Ereğli ve Karaman-Mut yolu da ulaşıma kapandı.  
 
- Kar nedeniyle kapalı olan Göksun-Kayseri ve Göksun-Kahramanmaraş karayolu ulaşıma açıldı.
 
- Sivas'ta 921, Erzincan'da 418, Tunceli'de 251, Tokat'ta 233, Kırıkkale'de 113, Malatya'da 136, Elazığ'da 110, Kırşehir'de 77, Yozgat'ta 65, Adıyaman'da 51, Zonguldak'ta 147, Karabük'te 106,  Bartın'da 51, Çankırı'da 181, Kastamonu'da 839, Bursa'da 332 ve Düzce'de 190,  Erzurum'da 816, Van'da 302, Kars'ta 33, Giresun 309, Bitlis'te 232, Gümüşhane'de 281, Amasya'da 31, Bayburt'ta 70, Sinop'ta 331, Muş'ta 213, Ardahan'da 54, Ağrı'da 201, Hakkari'de 112 köy ile 309 mezranın yolu ulaşıma kapandı.
 
- TEM otoyolunun Düzce kesiminde ve D-655 Batı Karadeniz bağlantı yolunda da ulaşım güçlükle sağlanıyor. 
 
- Denizli'nin Antalya ve Muğla'ya bağlandığı yol güzergahının Cankurtaran mevkisinde, Denizli-Afyonkarahisar karayolu da Çardak ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapandı. Yağış ve buzlanma nedeniyle Denizli'den Antalya istikametine seyreden araçlar Bağbaşı, Antalya yönünden seyreden araçlar ise Serinhisar ilçesinde bekletiliyor. 
 
- Kar nedeniyle kapalı olan Afyonkarahisar-Ankara karayolu yapılan çalışmalar sonucu yeniden ulaşıma açıldı. 
 
- Afyonkarahisar-Kütahya, Afyonkarahisar-Antalya, Afyonkarahisar-İzmir ve Afyonkarahisar-Konya karayolları ise trafiğe kontrollü olarak açıldı.
 
- Eskişehir'de etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde eğitime 8-9 Ocak'ta ara verildi.
 
- Bitlis ve Tatvan'da eğitime 2, Van'ın Başkale ilçesi ve Muş'un Varto ilçesinde de okullar bir gün süreyle tatil edildi.
 
- Elazığ, Bingöl, Tunceli, Ardahan ve Malatya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok yerleşim birimine elektrik verilemiyor.
 
- Hizan-Tatvan karayolu, Giresun-Şebinkarahisar-Sivas karayolu 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi, Gümüşhane-İkisu-Şiran karayolu Tarsun Dağı geçidi ile Gümüşhane-Yağmurdere-Araklı karayolu Kostan Dağı geçidi, Bayburt-Erzurum, Erzincan-Gümüşhane karayolu ile Kelkit-Erzincan arasındaki 2120 rakımlı Pöske Dağı geçidinde ulaşım sağlanamıyor.
 
- Gümüşhane-Trabzon karayolunun 2100 rakımlı Zigana Dağı geçidinin ulaşıma kapanmaması için karayolları ekiplerince çalışmalar sürdürülüyor.