BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.506,89
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu sert geliyor son uyarı!

Hava durumu son raporları korkuttu. Bu akşamdan itibaren özellikle Antalya ve İzmir başta olmak üzere şiddetli fırtına ve yağış görülecek. İstanbul'da yağmur başladı sıcaklık daha da düşecek.

Abone ol

Hava durumu son raporları meteoroloji yayınladı. Dün geceden itibaren etkili olan şiddetli fırtına ve yağış özellikle Antalya ve çevresini esir aldı. Bugünden itibaren ise Karadeniz ve Marmara bölgesindeşiddetli yağışlar görülecek. İstanbul'da mevsim normallerinde seyreden sıcaklık değerleri düşüyor ve bu günden itibaren İstanbul yağışlı ve soğuk bir havanın etkisine giriyor. Haftasonundan itibaren ise sıcaklık daha da düşecek. Peki İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli, Ankara, İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale'de hava durumu nasıl olacak?

Muğla'nın Bodrum ilçesinde saatteki hızı 30 ila 50 kilometre arasında değişen "fırtınamsı rüzgar" etkili oluyor.

METEOROLOJİDEN BU İLLERE YENİ UYARI!

Batı Akdeniz'de yarın(Perşembe) doğu ve güneydoğu yönlerden fırtına bekleniyor. Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.Bu geceden (Çarşamba) itibaren yurdumuzun batı bölgelerinden başlayarak Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine gireceği bekleniyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU NASIL?

RÜZGAR KUVVETLİ ESECEK!

26.11.2015 Perşembe günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’in yağışlı geçeceği, yağışların yağmur ve sağanak, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesiminde gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale’nin güneyi, Balıkesir’in batısı, İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli (21-50mm) , Muğla ve Antalya’da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100mm) olması bekleniyor. Rüzgarın da iç ve batı bölgelerimizde güney yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Yağışların 27.11.2015 Cuma günü de Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği bekleniyor.

Yurdumuzun, üzerinde etkili olan yağışlı sisteme ilave olarak 28.11.2015 Cumartesi günü yeni bir yağışlı sistemin daha etkisine gireceği tahmin ediliyor. Cumartesi günü ülkemizin batı bölgelerinin, Pazar günü ise Marmara’nın batısı dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hafta sonunda meydana gelecek yağışların, Cuma gecesi ve Cumartesi günü Ege ve Batı Akdeniz’de Pazar günü ise Doğu Akdeniz’de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.



Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışlı havaya rağmen hafta sonuna kadar normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği bekleniyor. Ancak yapılan son değerlendirmelere göre; önümüzdeki hafta başından itibaren yurdumuzun Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği ve hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren batı kesimlerden başlayarak etkisini arttırması beklenen rüzgarın, yarın (Perşembe) güney yönlerden Marmara, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde kuvvetlice ( 30-50 km/saat) , Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
Kuvvetli rüzgarla birlikte soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler başta olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ŞİDDETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT!

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece (Çarşamba) saatlerinden sonra batı kesimlerde etkili olması beklenen yağışların, Çanakkale’nin güneyi, Balıkesir’in batısı, İzmir, Manisa, Aydın , Isparta'nın güney ilçeleri ve Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50mm) , Muğla ve Antalya’da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100mm) olacağı tahmin ediliyor.
Kuvvetli yağışlarla birlikte rüzgarın da güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ANTALYA şiddetli yağış ve fırtına için uyarılırken öğrenciler okullar tatil mi sorusunun peşine düştü. Antalya Valiliği sitesinden fırtına uyarısı yaptı ve sel baskınlarına karşı vatandaşı uyardı. Ancak valiliik okulların tatil olması yönünde bir karar almadı. Antalya'da bugün okullar sadece TEOG sınavının yapıldığı okullarda tatil.

ANTALYA HAVA DURUMU

Meteorolojinin sitesinde Antalya için bugün şiddetli yağış uyarısı verildi. Yağışların çok kuvvetli olacağı ve sel baskınlarına sebep olabileceği duyuruldu.

Antalya'da bugün beklenen hava durumu için meteorolji şu verileri yayınladı.

ANTALYA VALİLİĞİ BUNU YAYINLADI

Antalya Valiliği vatandaşları şiddetli fırtına ve yağmura karşı uyaran bir metin yayınladı. Antalya Valiliği TEOG sınavı yapılan okulların dışındaki okullar için bir tatil kararı almadı. Antalya Valiliği'nin sitesindeki mesaj şu şekilde oldu;

Yapılan son tahminlere göre Antalya genelinde (25/11/2015 Çarşamba) gece saatlerinde başlayacak sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların; kuvvetli, Antalya merkez ve doğu ilçelerinde (Serik, Manavgat, İbradı, Akseki, Gündoğmuş, ve Alanya) (26/11/2015 perşembe) sabah saatlerinde Çok kuvvetli (51-100 kg/m²), şeklinde olması, Rüzgarın ise Güneydoğu yönlerden Kuvvetli yağış anında yer yer Fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.

Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani Sel, Su Baskını, Yıldırım, Hortum, Çatı Uçması, Ağaçların Devrilmesi Baca Gazı Zehirlenmesi vb.) ilgililerin ve yetkililerin tedbirli olması gerekmektedir.