BIST 9.742
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.421,86
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu kış geri geldi!

Sıcaklıklar yurt genelinde mevsim normallerinin altında. Hava durumu raporlarına göre yağışlar ve fırtına yurt genelinde etkili. İstanbul'da hafta boyunca sert rüzgarlar var sıcaklık en fazla 10 derece

Abone ol

Bahar aylarına girmemize rağmen kış gala bitmedi. Hava durumu raporlarına göre mart ayının sonuna kadar sıcaklıklar düşük hava soğuk. Meteoroloji verilerne göre bu ay sonuna kadar yurt genelinde sağanak yağış, Doğu Anadolu'da karla karışık yapmur var. İstanbul hava durumu ise sağanak yağışlı ve soğuk bu hafta sıcaklıklar 10 dereceyi geçmeyecek. Doğu Karadeniz'de fırtına görülebilir. Peki İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir, Konya, Kayseri, Edirne ve Kocaeli'de hava durumu nasıl?

hava-durumu1.20150316081458.jpg

KAR YAĞIŞI BU BÖLGELERDE BAŞLADI! YENİ HAVA DURUMU

KIŞ DAHA BİTMEDİ

Kış bitmedi. Birçok bölgede yağış var. Yağışlar Marmara-İç Anadolu-Güneydoğu Anadolu'da yağmur şeklinde. Doğu Anadolu'nun kuzeyine ise yine kar geliyor. Sıcaklıklar çok düşük değil ama yine de soğuk. Ege ve Akdeniz Bölgesinde yarın yağış yok parçalı, parçalı çok bulutlu bir hava hakim. İç Anadolu'da ise Ankara ve Eskişehir hariç diğer merkezlerde yağış var. Rüzgarın Doğu Karadeniz'in doğusunda akşam saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın 17.03.2015 Salı günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

SALI GÜNÜ BİRÇOK İLDE KAR YAĞIŞI GÖRÜLECEK

Perşembe günü Bolu'da da kar yağışı etkili olacak. Cuma günü kar ve karla karışık yağmur yurdun batı kesimlerinde de görülecek. Hafta sonu özellikle de iç ve doğu bölgelerde kar yağışı etkili olacak.

screen-shot-2015-03-16-at-3.36.29-pm.png

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Bitlis ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

hava-durumu2.20150316081622.jpg

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege kıyıları ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

İSTANBUL'SA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-03-16-at-8.04.59-am.png

MERİÇ VE TUNCA NEHRİ DEBİSİ YÜKSELDİ

Meriç Nehri'nin debis iyeniden yükselmeye başladı.

Geçen hafta kaynağını aldığı Bulgaristan'daki yağışlar ve kar erimeleri sonrası yükselişe geçen Meriç'in debis 72 saatte 3 kat artarak 1340 metreküp/saniye seviyelerine çıkmıştı.

Söz konusu debinin 1310 metreküp/saniye seviyelerinde sabitlendiği Meriç'te su seviyesi yeniden yükselmeye başladı.

hava-duurmu3.jpg

Dün hem Bulgaristan hem de Edirne'deki sağanaklar nedeniyle debisi artan Meriç Nehri'ni besleyen diğer nehirlerin su seviyesinin de yükselmesi taşkın riskini yeniden artırdı.

Edirne'de Meriç'le birleşen Arda Nehri'nin komşu ülkedeki istasyonundaki ölçüm verileri de söz konusu artışa ilişkin sinyal verdi.

 TUNCA NEHRİ'NDE SON DURUM

 Tunca Nehri ise Sarayiçi Adası ve çevresinde yayılmış durumda. Tunca'nın su seviyesinin yükselmesi sonucu Kanuni, Fatih, Yalnızgöz ve Saraçhane köprüleri trafiğe hala kapalı. 

Adalet Kasrı, Tavuk Ormanı, Tarihi Kırkpınar Er Meydanı, Balkan Şehitliği ve Edirne Sarayı kalıntıları da kısmen su altında.

BATI AKDENİZ'E BUZLANMA VE DON UYARISI

Batı Akdeniz'de iç kesimlerde hafif buzlanma ve don uyarısında bulunuldu. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede hava, parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak geçecek. 

Hava sıcaklıkları gece 1 ila 2 derece azalacak, gündüz ise 2 ila 6 derece artacak. İç kesimlerde yer yer hafif buzlanma ve don bekleniyor.

Rüzgar, güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. 

Denizlerde ise rüzgar Bodrum-Kaş arasında kuzeybatıdan, Kaş-Kumluca arası batıdan 4 ila 6, Antalya Körfezi'nde öğle saatlerinde güney yönlerden 3 ila 4 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliğinin 3 metreye kadar ulaşması bekleniyor. 

Hava ise parçalı aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.