BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.306,14
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu kar bastırdı okullar tatil edildi!

Hava durumu son tahmin meteoroloji açıkladı. Özellikle yurdun kuzeyinde ve doğusunda birçok ilde kar yağışı etksini arttırdı. Yarın kar şiddetini daha da arttıracak. Peki İstanbul hava durumu nasıl, kar ne zaman gelecek?

Abone ol

Hava durumu son tahmin meteorolıji açıkladı kar fena bastırdı. 4 ilde okullar tatil edildi. Özellikle yurdun kuzeyinde ve doğusunda kar yağışı yer yer şiddetini arttırıyor. 7 Aralık Çarşamba yani yarın kar yağışı etkisini daha da arttıracak. Peki İstanbul hava durumu nasıl olacak, dört gözle beklenen kar yağışı ne zaman gelecek? Hava durumu 15 günlük tahminlere bakıldığında İstanbul'da kar yağışı henüz görülmüyor. Kar, geçen sene olduğu gibi aralığın son haftası ya da yılbaşı gecesi sürpriz yapabilir.

Peki Ankara, İzmir, Kocaeli, İzmit, Bursa, Afyon, Eskişehir, Bolu, Kayseri hava durumu nasıl olacak?

Kar yağışının etkili olduğu 4 ilde okullar bugün tatil edildi. Van, Giresun, Rize ve Artvin'de okullara kar tatili verildi.

İSTANBUL HAVA DURUMU KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

İSTANBUL hava durumu kar kağışı dört gözle bekleniyor. Peki ama İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak, yılın ilk karı ne zaman düşecek? Meteoroloji 15 günlük tahminlere bakıldığında henüz İstanbul'da kar yağışı yok. Sıcaklıklar mevsim normallerinde.

KUZEY VE DOĞU İLLERDE KAR VAR 3 İLDE OKULLAR TATİL

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri ile Güney Ege ve Batı Akdeniz'in parçalı yer yer çok bulutlu, Rize, Artvin, Ardahan, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinin sabah ilk saatlerde yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Kar yağışı yarın yani 7 Aralık çarşamba günü etkisini arttıracak.
Bugün yurdun iç kesimlerinde yer yer yoğun sis görülecek.


SICAKLIK DOĞU'DA 3 DERECE AZALIYOR

Doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Karadeniz Bölgesinde güney ve güneybatı yönlerden, Akdeniz Bölgesinde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor

BALIKESİR °C, 10°C

Az bulutlu

ÇANAKKALE °C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

ISTANBUL °C, 12°C

Az bulutlu

KIRKLARELI °C, 10°C

Az bulutlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin kıyı kesiminde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 8°C

Parçalı ve az bulutlu

IZMIR °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

KÜTAHYA °C, 6°C

Parçalı ve az bulutlu

MANISA °C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ADANA °C, 17°C

Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu

HATAY °C, 12°C

Parçalı bulutlu

OSMANİYE °C, 15°C

Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ANKARA °C, 6°C

Parçalı bulutlu

ÇANKIRI °C, 4°C

Parçalı bulutlu

KONYA °C, 6°C

Parçalı bulutlu

SİVAS °C, 0°C

Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı, zamanla kıyılarının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BOLU °C, 4°C

Parçalı bulutlu

DÜZCE °C, 10°C

Parçalı zamanla çok bulutlu

KASTAMONU °C, 5°C

Parçalı zamanla çok bulutlu

ZONGULDAK °C, 9°C

Parçalı zamanla çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinin karla karışık yağmur, Artvin il merkezinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

GÜMÜŞHANE °C, -1°C

Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı, doğusunun çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Ardahan, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ERZİNCAN °C, 2°C

Parçalı bulutlu

ERZURUM °C, -5°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS °C, -6°C

Parçalı ve çok bulutlu

TUNCELİ °C, 2°C

Parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR °C, 8°C

Parçalı bulutlu

GAZIANTEP °C, 10°C

Parçalı bulutlu

KİLİS °C, 10°C

Parçalı bulutlu

SIIRT °C, 7°C

Parçalı bulutlu