BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu kar başladı bu illere dikkat!

Hava durumu İstanbul ve Ankara için krtik rapor meteoroloji açıkladı. Bugün Doğu Anadolu'da bazı illerde kar yağışı görülecek. Batı'da ise sıcaklık düşüyor yer yer fırtına ve şiddetli yağış etkili olacak.

Abone ol

İSTANBUL hava durumu başta olmak üzere meteoroloji son tahmileri açıkladı. İstanbul ve Ankara hava durumu çok bulutlu ve yer yer sağanak şeklinde olacak. Karadeniz Bölgesi için ise şiddetli yağış uyarısı var. Doğu Anadolu'da Kars, Erzurum, Ardahan ve Ağrı'da kar yağışı görülecek.

Peki Bursa, Eskişehir, Bolu, Kocaeli, Düzce, Balıkesir, Afyon ve Ankara'd a hava durumu nasıl olacak?

BU İLLERE KAR UYARISI!

Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Kar yağışının gece de devam etmesi bekleniyor.

YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Artvin, Sinop ve Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile sabah saatlerinde hafif olmak üzere Kocaeli, Sakarya, Yalova, İstanbul'un kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize, Trabzon'un doğu ilçeleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur, sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

SICAKLIK 4 DERECE AZALIYOR

Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli(30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BU İLLERDEKİLER AMAN DİKKAT!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Salı günüRize, Trabzon'un doğu ilçeleri ve Artvin'in kuzey ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm/12 saat) sağanak yağış beklendiğinden başta heyelan olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.