BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,78
ALTIN 2.501,53
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu İstanbul'da çamur yağacak!

İstanbul'da haftasonu hava durumu sıcaklıklar düşüyor. Bugün ise İstanbul'a öğleden sonra çamur yağacak. Meteoroloji son tahminleri açıkladı.

Abone ol

İSTANBUL'da bahar havası yaşatan hava durumu bugün yerine şiddetli yağışlara bırakıyor. Meteorolojiden gelen raporlara göre haftasonu sıcaklık düşüyor. Baharın ılık havası gibi gök gürültülü sağanak yağışları da var. Batı da hava tehlikeli karışmaya başlıyor. Afyon, Kütahya, Denizli Muğla Aydın çevrelerinde aşrı yağış var. Eskişehir ve Ankara'da aşırı yağış bekleniyor. Yağışın miktarı çok fazla olacak. Marmara'da özellikle İstanbul'da sağanak yağışlar var. Sıcaklıklar 4-5 derece düşecek. Normallerin biraz altına inecek. Alçak basınç hava durumu karıştıracakçGüney Ege'de kuvvetli rüzgarla birlikte şiddetli yağışlar görülecek. İstanbul'da sağanak bekleniyor sıacaklık 15 derecelerde haftasonu aralıklarla yağış görülecek. 5 derecelik sıcaklık dağılışı özellikle pazartesi-salı günü görülecek.

5 GÜNLÜK İSTANBUL HAVA DURUMU

screen-shot-2015-03-27-at-9.42.49-am.png

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde İstanbul ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Gece saatlerine kadar bölge genelinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar Doğu ve Güneydoğu (Keşişleme) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL?

Yarın (27.03.2015 Cuma) akşam saatlerinden sonra Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğu, Orta Akdeniz'de ise doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/s) fırtına bekleniyor. Fırtınanın Batı ve Orta Akdeniz'de 28.03.2015 Cumartesi günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Bu gece ve yarın (Cuma) Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de Kuzey Afrika üzerinden toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde düşme, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış, hava kalitesinin azalması vb.) dikkatli olunması gerekmektedir.