BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.420,47
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu il il son rapor

Meteoroloji 12 Ocak hava durumu raporuna göre İstanbul, Ankara, Balıkesir, Manisa, İzmir ve Aydın için kar uyarısı var. Hava durumu bu hafta kötü.

Abone ol

Meteoroloji son hava durumu tahminlerini açıkladı İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Eskişehir, Kayseri, Samsun, Afyon, Karabük, Ordu, Sivas, Kütahya ve Giresun'da hava nasıl olacak? Kar yağışı bu hafta Doğu ve Güneydoğu'da aralıklarla devam edecek. Ege Bölgesi'nde ise etkili fırtına görülecek, gün ortasına doğru şiddet artacak. Marmara Bölgesi ise yeni haftaya yağışlı girdi. İstanbul'da sabah saatlerinde sağanak yağış ve fırtına etkili oldu. İDO seferleri iptal edildi.

METEOROLOJİDEN 8 İL İÇİN ÇOK KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI (YENİ AÇIKLAMA)
hava-durumu-il-il-son-rapor.20150112110135.jpg

KAR YAĞIŞI TRAKYA'DAN BAŞLAYACAK
 
Kar yağışlarının, sabah Trakya'da, öğleden sonra Marmara'nın güneyi ile doğusunun yükseklerinde, akşamdan itibaren ise Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Kütahya ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
 
Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının 13 Ocak'ta yağışlı geçmesi tahmininde bulunuluyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı öngörülüyor.

EGE BÖLGESİNE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteorolojiden gelen son hava durumu uyarısında İzmir , Aydın'ın kuzey, kıyı ilçeleri ile Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinde "çok kuvvetli yağış" beklendiği bildirildi. 

5 İLDE ÇOK YOĞUN KAR

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olduğu bölgede, akşam saatlerinden itibaren Çanakkale ve Balıkesir çevreleri ile Manisa'nın kuzeyinde karla karışık yağmur ve yoğun kar görülecek.

Yağışlar, bölge genelinde kuvvetli, Çanakkale il geneli, Aydın ve İzmir'in kuzey ve kıyı ilçeleri ile Manisa ve Balıkesir'in batı ilçelerinde çok kuvvetli olacak. Bu nedenle yaşanabilecek su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Rüzgarın güney yönlerden fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek karbonmonoksit zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı da hazırlıklı olunmalı.

ANTALYA'YI YAĞIŞ VURACAK YENİ UYARI

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan yağışların kuvvetli, zaman zaman çok kuvvetli şekilde etkili olacağı belirtildi.

Yarın ise yağışların Antalya şehir merkezi ile batı ilçelerinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli olmasının beklendiği bildirilen açıklamada, rüzgarın ise bu akşamdan itibaren güneydoğu yönünden fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği vurgulandı. 

Açıklamada, şiddetli yağış ve fırtınanın oluşturabileceği sel, ani su baskını, hortum, soba zehirlenmesi, çatı uçması ve ulaşımdaki aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları gerektiğine dikkat çekildi. Öte yandan denizlerde Kaş ve Mersin'in Anamur ilçesi arasında fırtına beklendiği, fırtınanın çarşamba sabahı etkisini kaybedeceği kaydedildi.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre; sabah saatlerinde Sivas, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa, öğle saatlerinde Bolu, Karabük ve Kastamonu hafif kar yağışlı, Bartın ve Sinop ile gece saatlerinde Edirne, Kırklareli, Çanakkale'nin güney, Balıkesir'in batı, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya'nın kıyı ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere ülkemizin büyük bölümünde buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve batı bölgelerde yer yer pus ve sis hadise bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

İç ve batı kesimlerde 6 ila 10 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güney ve güneybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-60 km/s), akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın güneybatısında yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: İç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere ülkemizin büyük bölümünde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI Güneybatı (Lodos) yönlü rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-60 km/s), akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın güneybatısında yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmesi, deniz ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

kar2.20150111104335.jpg

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Geçen haftaki kar yağışından olumsuz etkilenen İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Eskişehir, Kayseri, Kütahya'daki hava durumu tahminleri şöyle:

kar3.20150111104407.jpg

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul yeni haftaya sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağışlarla başladı. Sıcaklıklar hissedilir derecede 6-8 derece artacak. Parçalı ve az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli çevrelerinin karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı, sabah saatlerinden itibaren ise İstanbul ve bölgeninin doğusunun aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güney ve Güneybatı (Lodos) yönlerden, yarın(Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren Kuzey ve Kuzeydoğudan(Poyraz) kuvvetli (40-60 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-01-12-at-8.30.01-am.png
İLÇELERDE HAVA NASIL OLACAK?

screen-shot-2015-01-12-at-8.30.57-am.png

ANKARA HAVA DURUMU KAR NE ZAMAN DURACAK?

Ankara hava durumu tahminlerine göre kentte etkisini sürdüren kar yağışı çarşamba günü kenti terk edecek. Yarın çok bulutlu bir havanın hakim olacağı Ankara'da en düşük sıcaklık eksi 7 derece olacak. Pazartesi günü ise Ankara'da karla karışık yağmur görülecek.

ankara-hava-durumu-meteoroloji.jpg

EGE'DE FIRTINA BEKLENİYOR

Ege Denizi'nde güney yönlerden esen rüzgarın, yarın 7-9 kuvvetinde "kuvvetli fırtına" şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ege Denizi'nde güney yönlerden 4-6 kuvvetinde esen rüzgarın, sabah saatlerinden itibaren hızını artıracağı ve Kuzey Ege'den başlayarak 6-8 kuvvetinde "fırtına" şeklinde eseceği belirtildi.

Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren ise 7-9 kuvvetinde "kuvvetli fırtına" şeklinde eseceği tahmine yer verilen açıklamada, oluşabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin dikkatli olması istendi.

İZMİR HAVA DURUMU SICAKLIKLAR 14 DERECEYE YÜKSELİYOR

İzmir hava durumu tahminlerine göre kentte sıcaklık değerleri 14 dereceye kadar yükseliyor. Yarın az bulutlu bir havanın hakim olacağı İzmir'de haftanın ilk günü ise şiddetli yağışlar bekleniyor.

izmir-hava-durumu-sicakliklar-yukseliyor.jpg

İDO'NUN BU SEFERLERİ İPTAL

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), internet sayfasından olumsuz hava koşulları nedeniyle bu sabah yapılması planlanan tüm iç hat deniz otobüsü seferleri ile bazı hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsleri seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

İDO, tarafından iptal edilen seferlerle ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

"Olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü seferleri geçici bir süre karşılıklı olarak iptal edilmiştir.
12-01-2015 0730 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü
12-01-2015 0800 Bursa-Armutlu-Armutluk-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
12-01-2015 0900 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü"

BODU'NUN BU SEFERLERİ İPTAL

Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bazı seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.
     
Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliğinden (BURULAŞ) yapılan açıklamaya göre, 07.00'deki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) deniz otobüsü seferi, olumsuz hava şartları nedeniyle gerçekleştirilemedi.
     
Ayrıca, 08.00'deki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya), 09.00'daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş), 09.30'daki Armutlu (İhlas)-İstanbul (Kabataş) ile 10.45'teki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferleri, elverişsiz hava koşulları nedeniyle programdan kaldırıldı.


3 İLDE KAR TATİLİ

Kar yağışı nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle üç ilde kar tatili ilan edildi.

Karabük merkez ile Safranbolu ilçesinde kar yağışı, buzlanma ve don nedeniyle eğitime yarın ara verildi.
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının iki gündür etkili olduğu, yarın da artarak devam etmesinin beklendiği bildirildi.

kar-tatili.jpeg 
 
Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Karabük merkez ve Safranbolu ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim-öğretime yarın ara verildiği belirtildi.
 
Ayrıca, kamu görevlisi engelliler ve kamuda çalışan hamile personelin de izinli sayıldığının aktarıldığı açıklamada, diğer ilçelerde ise tatil kararının ilerleyen saatlerde durum değerlendirilerek verileceği kaydedildi.

GİRESUN 

 Giresun'da, kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerdeki köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için okulların yarın tatil edildiği bildirildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, yaptığı açıklamada, Görele, Dereli ve Tirebolu ilçesinde kar yağışı sonrası henüz bazı köy yollarının ulaşıma açılamadığını belirtti.
 
Akkurt, bu ilçelerdeki köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için yarın eğitime ara verilmesini kararlaştırdıklarını kaydetti.
 
Öte yandan, kar yağışı ve tipi nedeniyle 6 Ocak salı günü ulaşıma kapanan Giresun-Şebinkarahisar-Sivas karayolu tek yönlü ulaşıma açıldı.

ORDU

 Ordu'da beş gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle iki ilçede yarın eğitime ara verildiği bildirildi.
 
Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede etkili kar yağışı sonrası Akkuş ve Gürgentepe ilçeleri genelinde okullara yarın ara verildi.
 

Yetkililer diğer ilçelerde kapanan mahalle yollarının Ordu Büyükşehir Belediye ekiplerince açıldığı kaydedildi.