BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.426,32
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu için kritik sabah uyarısı!

Havalar ısınmaya başlıyor. Hava durumu raporlarına göre bahar geliyor. Yurt genelinde sıcaklıık artıyor. Meteoroloji sabah saatlerinde sis için uyardı.

Abone ol

Sıcaklık bugünden itibaren artmaya başlıyor. Hava durumu raporlarına göre bahar geliyor. Meteoroloji sabah saatleri için özellikle  İstanbul'u uyardı. Sis hadisesi ulaşımı ve hayatı olumsuz etkileyebilir. Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, ve Karadaniz Bölgesi'nde sağanak yağışlar görülebilir. Peki İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir, ve Kocaeli'de hava durumu nasıl?

hava-durumu1.20150323084132.jpg

METEOROLOJİDEN UYARI

Gece saatlerindeki radyasyon kaybı ve iç bölgelerde yerdeki kar örtüsü nedeniyle; Pazartesi sabah saatlerinde Marmara ve İç Ege başta olmak üzere iç ve batı bölgelerde parçalı ve yer yer yoğun sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Hava ulaşımı başta olmak üzere ulaşımda aksamalar, düşük görüş mesafesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, akşam saatlerinde Orta ve Doğu Akdeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeyi, Sinop, Kastamonu, Çorum ve Samsun ile gece saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu, Erzincan, Tunceli, Elazığ çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve batı kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

hava-durumu2.20150323084146.jpg

İSTANBUL'DA HAVA NASIL?

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Edirne ve Tekirdağ'ın güney kesimleri yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Batı ve kuzeybatı (Karayel ), öğleden itibaren kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif, öğle saatlerinden itibaren zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.
UYARILAR
SİS UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde bölgemizde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-03-23-at-8.42.43-am.png

AĞRI'DA KAR OKULLARI KAPATTIRIDI

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Ağrı ilk merkezi ve ilçelerde okullar 23 Mart Pazartesi günü tatil edildi. Açıklama Ağrı Valiliği'nden geldi.

Ağrı Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz merkezi ve ilçelerindeki yoğun kar yağışı nedeniyle, Ağrı merkez, Diyadin, Patnos, Tutak, Hamur ve Taşlıçay ilçe merkezleri ile köylerindeki bütün okullar 23 Mart 2015 Pazartesi günü (Bir gün süreyle) tatil edilmiştir. Doğubayazıt ilçe merkezindeki okullar hariç, taşımalı okullar ile köy okulları 23 Mart 2015 Pazartesi günü (Bir gün süreyle) tatil edilmiştir. Eleşkirt ilçe merkezi ve köylerinde ise, kar tatili kararı alınmamıştır. Ayrıca kamuda çalışan engelli ve hamilelere de bir günlük idari izin verilmiştir” denildi.


HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, iç kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, Çanakkale çevreleri ile zamanla bölgenin güneyinin (Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Bilecik) yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak, kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Batısı ile zamanla bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile akşam saatlerinde Orta ve Doğu Akdeniz kıyılarının aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresinde yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Artvin il merkezi dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere bölge genelinde sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli, gece saatlerinde güneydoğusu ile Erzincan, Tunceli, Elazığ çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Adıyaman dışında bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor.

BAHARI BEKLERKEN KAR VURDU

Yurt genelinde soğuk hava, başta Doğu ve Anadolu’da olmak üzere kar yağışı olarak etkisini gösterdi.

ERZİNCAN: Önceki akşam başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle saat 05.30’da Erzincan-Gümüşhane Karayolu Bölge Trafik ekiplerince trafiğe kapatıldı. Sürücülerin geçişine yaklaşık 8 saat kadar izin verilmedi.

SİİRT: Gece başlayan kar yağışıyla yüksek kesimlerde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle Siirt-Şırnak ve Siirt-Pervari Karayolu ulaşıma kapandı. TUNCELİ: Yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerde 250 köy yolu ulaşıma kapandı. Bingöl’ün Yedisu İlçesi’nde de kar yağışı 13 köy yolunu kullanılamaz hale getirdi.

KAYSERİ: Kar yağışı ve tipi Kayseri-Malatya Karayolu’nun Pınarbaşı mevkiinde ulaşımı aksattı. ADIYAMAN: Sincik İlçesi’nde, yolda mahsur kalan 5 kişi, Malatya Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerince donmak üzereyken kurtarıldı. ŞANLIURFA: Siverek İlçesi’nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Diyarbakır-Siverek Karayolu bir süre trafiğe kapandı.

ANTALYA: Antalya’nın Finike İlçesi’ndeyse önceki gün meydana gelen hortumda yaklaşık 50 dönüm sera alanı zarar gördü. Elazığ, Van, Gümüşhane, Hakkâri’nin Yüksekova, Sivas’ın Gürün ve Ordu’nun Korgan ilçelerinde de kar yağışı etkili oldu.