BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu haftaya asıl kış geliyor!

Hava durumu kritik meteoroloji açıklaması geldi, sıcaklıklar düşüyor. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Kütahya, Konya, Samsun, Kayseri, Bursa, Afyon, Çanakkale, Balıkesir ve Eskişehir'de hava nasıl olacak?

Abone ol

Hava durumu için kritik uyarı, Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse'den geldi. Köse, sıcaklıkların ocak sonuna doğru hissedilir derecede azalacağını ve kış mevsiminin kendini iyice hissettireceğini belirtti.

Bu hafta yurt genelinde sıcaklıklar 2 ila 3 derece artacak haftasonu özellikle Marmara ve Ege'de sis görülecek ve yeni haftayla birlikte sıcaklıklar azalacak. Peki önümüzdeki hafta  İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Kütahya, Konya, Samsun, Kayseri, Bursa, Afyon, Çanakkale, Balıkesir ve Eskişehir'de hava nasıl olacak?

'O SÖZLER YANLIŞ ANLAŞILDI'

Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse, “23 yıl aradan sonra İstanbul’da da yılbaşında kar yağışı görüldü’ dedim. Hatta ‘Datça ve Hatay’da bile kar görülüyor’ dedim. Ayrıca esas kışın yeni başladığını, zaten İstanbul’da da kışın ocak sonundan itibaren mart ayına kadar etkili olduğunu ifade ettim. ‘Son 20 yılın en soğuk kışı’ diye bir ifade kullanmadığımı söyleyerek bunu düzelttirdim ama yanlış olan yayıldı.”

Köse, ocak ayının sonundan itibaren havaların tekrar soğuyacağını ifade ederek, “Kış tamamen başlayacak, mart sonuna kadar devam edecek. Bu zaten olması gereken normal bir durum. Geçtiğimiz senelerden farkı eskisi gibi bol yağışlı bir kış olması’’ dedi.

kar1.20150120090013.jpg

Erzurum'da kar eşsiz bir manzara oluşturdu

'50 GÜN SÜRECEK EN SOĞUK KIŞ...'

Basında çıkan bu tür yanlış bilgilerin spekülasyona neden olduğunu ifade eden Meteoroloji Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Yüksel Yağan da, meyve-sebze, enerji ve hatta araba lastiği sektörü gibi alanlarda bu tip haberlerden sonra fiyatlarda ciddi artışlar olduğuna dikkat çekti. Önümüzdeki günlerde normal kış koşullarının gerçekleşeceğini belirten Yağan, “50 gün sürecek en soğuk kış ile ilgili hiçbir ciddi kaynaktan bir rapor ya da bilgiye rastlamadık’’ dedi.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; sabah saatlerinde Çanakkale'nin güney, Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinin, öğle saatlerinde Kırklareli ve Edirne çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Genellikle güney, güneydoğu kesimler ile zamanla Akdeniz kıyılarında kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

şanliurfa.jpg

Şanlıurfa'da araçlar yolda kaldı

UYARILAR

Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL'DA GÜNEŞ YÜZÜNÜ GÖSTERİYOR

Parçalı bulutlu, bu sabah saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinin aralıklı hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise Güney ve Güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

SİS VE PUS UYARISI: Bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-01-19-at-8.25.14-am.png

ANKARA'DA SICAKLIK ARTIYOR

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği, bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklıkların bölge genelinde yarın (Pazartesi) 1-3 derece, Salı günü iç kesimlerde 5-7 derece artması beklenmektedir.

RÜZGAR

Rüzgarın güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenmektedir. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-01-19-at-8.26.53-am.png

İZMİR'DE YAĞMUR BEKLENİOR

Parçalı çok bulutlu,Kıyı Ege hafif sağanak yağışlı olarak geçecek. Bölgemizin iç kesimlerinde sabah erken saatlerde pus ve yerel olarak sis bekleniyor.

Hava sıcaklığı 1-2 derece artacak. Rüzgar, Doğu ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette, Kuzey Ege kıyılarında zaman zaman kuvvetli olarak esecek.

UYARILAR

Sabah erken saatlerde bölgemizin iç kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-01-19-at-8.29.10-am.png



ERZURUM'DA KÖY YOLLARI KAPANDI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve tipi nedeniyle 47 köy, mahalle ve kom yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Bölgede aralıklarla etkili olan yağışın ardından karla kaplanan cadde ve sokaklarda, belediye ekiplerince yürütülen kar temizleme çalışmaları devam ediyor. 

Kar yağışı ve tipinin etkisiyle ulaşım sağlanamayan Erzurum'da 25, Bitlis'te 22 mahalle, köy ve kom yolunda da karla mücadele ekiplerinin çalışması sürüyor.

KARLA KAPLI YOLDA YOĞUN MESAİ

Bitlis İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kar nedeniyle kapanan köy yollarını ulaşıma açmak yoğun mesai yapıyor.

Kentte en çok kar yağışı alan ilçelerin başında gelen ve yüksek kesimlerde kar kalınlığı 3 metreyi aşan Hizan'da karla mücadele çalışması yürüten ekipler, kapalı köy yollarını tek tek ulaşıma açıyor.

ağri-kar1.jpg

Etkili kar yağışı vatandaşları evlerine esir etti

İlçenin yüksek kesimlerinde bulunan en uzak bölgesindeki Karlıtepe grup yolunda kar mesaisi yapan görevliler, bir gün boyunca devam eden yoğun çalışma sonucu tüm köy yollarını ulaşıma açtı.

Hizan Şantiye Şefi Mehmet Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yalçın Sözbilici'nin talimatı doğrultusunda gece gündüz çalışarak ilçedeki köy yollarını ulaşıma açtıklarını söyledi.