BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu haftasonu nasıl 10 il en şanslısı

Son hava durumu tahmini sevindirdi. Çöl sıcakları gidiyor. İstanbul ve Ankara hava durumu tahmini yağmuru, İzmir için ise 30 derece sıcağı gösteriyor.

Abone ol

İSTANBUL ve Ankara için son hava durumu tahmini yağmur verdi, İzmir için ise meteoroloji 30 derecenin üzerindeki sıcakların devam edeceğini bilgisi geldi. Eskişehir, Trabzon , Rize ve Balıkesir başta olmak üzere 10 ilde de yağmur görülecek.

Türkiye'de bir süredir etkili olan çöl sıcakları haftasonu kaybetmeye başlayacak. Bugün sıcaklık mevsim normallerinin yine 2 ile 5 derece üzerinde olacak. Ancak meteorolojiden iyi haber var. Marmara ve Batı Karadeniz bölgesinde yağmur bugün yağmur var.

YAĞMUR YAĞACAK İLLER
Çöl sıcaklarının etkisini kıracak olan yağışlar 10 ilde görülecek. İstanbul'da yağmur yarın yani 22 Ağustos cumartesi ve pazar günü görülecek. Bugün yağış beklenen 10 il arasında aşırı sıcaklarla bunalan Ankara da yer alıyor. İşte yağmur beklenen o iller;

-Ankara
-Eskişehir
-Çankırı
-Trabzon
-Rize
-Artvin
-Ardahan
-Hatay'ın İskenderun ilçesi,
-Balıkesir'in kuzeyi
-Çanakkale'nin kuzeydoğu ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU HAFTASONU NASIL?
İSTANBUL hava durumu tahmininde yağmur var. İstanbul 'da hava durumu haftasonu için yağmur veriyor. Hava sıcaklığı İstanbul'da yağmur ile birlikte yerini bir nebze de olsa ferahlatan bir havaya bırakacak.
istanbul-hava-durumu.20150821102957.jpg

ANKARA HAVA DURUMU NASIL?
ANKARA için meteorolojiden gelen son hava durumu tahmininde aşırı sıcakların düşeceği bilgisi yer alıyor. Ankara 'da hava durumu haftasonu şöyle olacak.
ankara-hava-durumu.20150821103016.jpg

İZMİR HAVA DURUMU
İZMİR için meteorolojinin yaptığı son hava durumu tahminine göre önümüzdeki 5 gün hava sıcaklığı 30 derecenin üstünde olacak.
izmir-hava-durumu.20150821103037.jpg
BUGÜN BÖLGELERDE BEKLENEN HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU : Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimleri ile Balıkesir'in kuzey ve Çanakkale'nin kuzeydoğu ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

EGE : Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ : Az bulutlu ve açık, bölgenin doğusu ile iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, ilk saatlerde Hatay'ın İskenderun ilçesinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU : Az bulutlu zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde Ankara çevreleri ile öğle saatlerinde Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KARADENİZ : Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Bolu ve Karabük çevrelerinin, öğle saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

DOĞU ANADOLU : Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, öğleden sonra Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.