BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.474,68
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu haftasonu bahar geliyor!

Hava durumu yurt genelinde bahar yağmurlarına teslim oldu. Meteroloji sıcaklıkların haftasonun kadar düşeceği ve yağmurların devam edeceğini bildirdi.

Abone ol

Hava durumu raporlarına göre yurdun büyük bölümünde bahar yağmurları var. Meteoroloji açıkladı, gri bulutlar kendini birkaç gün daha hissetirecek. Orta ve batı bölgelerde biraz daha fazla güneş daha az yağmur görülecek. Ege, Karadeniz ve Marmara'da rüzgar orta şiddette esecek. Sıcaklıklar bu hafta düşecek. Haftanın en düşük değerleri görülecek. Peki İstanbul'da hava durumu nasıl? Marmara'da yer yer 12-13 dereceye kadar gerliyor. Güney bölgeler ise bu azalışı 3-5 derece ile hisediyor. İstanbul'da sıcaklık düşüyor yağmur bekleniyor ama, öğleden sonra yağmur görülmüyor. İstanbul'da haftasonunda yağışlı hava bölgenin tamamını terk ediyor. Güneş tekrar yüzünü gösteriyor. 

hava-durumu-2.20150402113124.jpg

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

Parçalı ve çok bulutlu,Tekirdağ ile bölgenin doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı 4 ila 8 derece azalacak. Rüzgar, Batı ve Kuzeybatı (Karayel), zamanla Güneybatı yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

i̇stanbul-hava-durumu.jpg

ORTA KARADENİZ'DE FIRTINA!

Batı ve kuzeybatı yönlerden esmekte olan rüzgarın, bugün(Perşembe) öğle saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/s) fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor.Fırtınanın bugün(Perşembe) akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Fırtınadan dolayı oluşacak olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

hava-durumu.20150402113140.jpg

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Tekirdağ, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay kıyıları, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Muş, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Kuzeybatı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, Genellikle güney ve batı, Marmara'nın kuzeyi ile Kıyı Ege'de kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz ile Batı Karadeniz'in doğu kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.