BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,66
HABER /  GÜNCEL

Hava sıcaklıklarına dikkat! Artıyor...

Meteoroloji son hava durumu tahmininde aşırı sıcaklar için uyardı. İstanbul , Ankara , Bursa ve Samsun ile İzmir hava durumu tahminine göre sıcaklık 7 derece mevsim normallerinin üstünde.

Abone ol

ANKARA ve İstanbul hava durumu tahminlerine göre bu hafta aşırı sıcaklar perişan edecek. Bugün sıcaklar daha da artmış olacak. İstanbul hava durumu tahmininde haftanın en sıcak günü dün olarak görünürken Ankara için ise bugün için uyarı var.  İzmir , Bursa, Diyarbakır ve Balıkesir başta olmak üzere Türkiye genelinde sıcaklık mevsim normallerinin ortalama 7 derece üzerinde olacak.

Cuma gününden itibaren Türkiye Basra alçak basıncının etkisine girdi ve aşırı sıcaklar kavurmaya başladı. Bu hafta da aşırı sıcaklar etkili olmaya devam edecek. Meteorolojinin sitesinde bu hafta sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ile 7 derece üzerinde olacağı uyarısı yer alıyor.

ANKARA HAVA DURUMU BU HAFTA NASIL?
ANKARA hava durumu tahminlerine göre başkent bu hafta aşırı sıcaklarla boğuşacak. Çarşamba, perşembe ve cuma günü haftanın en yüksek sıcaklıkları kayda geçecek.
ankara-hava-durumu.20150727101519.jpg

İSTANBUL HAVA DURUMU
İstanbul hava durumu tahmininde haftanın en sıcak günü 28 temmuz salı günü kayıtlara geçecek.

istanbul-hava-durumu.20150727101448.jpg

İZMİR HAVA DURUMU AŞIRI SICAĞA DİKKAT!
İZMİR hava durumu uyarısında bütün hafta için aşırı sıcaklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. İzmir'de haftanın en sıcak günü çarşamba olarak görünüyor.
izmir-hava-durumu-15-günlük.jpg

SAMSUN HAVA DURUMU
Aşırı sıcaklar Karadeniz bölgesini de etkiliyor. Samsun hava durumu tahminlerine göre sıcaklar bu hafta boyunca sürecek.
samsun-hava-durumu.20150727101836.jpg

DİYARBAKIR HAVA DURUMU : 40 DERECEYİ AŞACAK
Diyarbakır için yapılan hava durumu tahmini bu hafta 40 derecenin üzerinde sıcaklıklar görüleceğini gösteriyor. Çarşambadan sonra sıcaklık 43 dereceye vuracak.
diyarbakir-hava-durumu-15-günlük.jpg

BURSA HAVA DURUMU BU HAFTA NASIL?
Bursa'da da bu hafta çok yüksek sıcaklıklar kaydedilecek. Hava durumu tahminine göre Bursa salı ve çarşamba günü adeta kavuralacak.
bursa-hava-durumu-15-günlük.jpg

Meteorolojinin açıklamasında yüsek hava sıcaklıklarının oluşturabileceği başta sağlık sorunları olmak üzere, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

METEOROLOJİ BU İLLER İÇİN YAĞIŞ VERDİ
Türkiye'nin ege, marmara ve iç bölgeleri mevsim normallerinin 4 ile 8 derece üzerindeki aşırı sıcaklarla boğuşurken meteorolojiden 7 il için de yağmur uyarısı geldi. Yapılan son değerlendirmelere göre,Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra Artvin, Kars, Ardahan, Rize ve Trabzon'un iç kesimleri, Konya, Ankara'nın güneydoğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Toroslar mevkiinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

MEVSİM NORMALLERİNİN ÜSTÜNDE

Hava sıcaklığının; Akdeniz kıyısında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimler ile Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.