BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,47
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu balkanlardan geliyor!

Pazar günü yurt genelinde hava soğuyor. Hava durumu raporlarlarına göre sıcaklıklar düşecek. Şiddetli fırtına ve yağışlar görülecek. Meteoroloji son tahminleri açıkladı.

Abone ol

Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyrediyor. Hava durumu raporlarına göre sıcaklıklar haftasonu özellikle İstanbul'da birkaç derece düşecek meteorolojiden gelen son bilgilere göre, balkanlardan gelen yeni soğuk hava dalgası ile şiddetli yağışlar görülecek. Peki İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, mUĞLA, mersin, Adana, Konya, Kırklareli ve Kocaeli'de hava durumu nasıl?

PAZAR GÜNÜNE DİKKAT!

NTV hava durumu muhabiri Gökhan Abur son hava durumu bilgilerini paylaştı. Marmara Bölgesi'nde yoğun bir bulut var. İç Anadolu Bölgesi'nde bulutlar yağış bırakıyor. Güey Ege'de kuvvetli yağışlar bekleniyor. Batı Akdeniz ve Kıyı Ege'de oldukça etkili yağış görülecek. İç kesimlerde yağış devam edecek. Güneydoğu da yağışlar etkisini azaltıyor. Doğu'da kar yağışı etkisini giderek azaltıyor. Hafif yağmurlu ve soğuk hava Marmara'da etkili olacak. İç Anadolu'da sıcaklıkların 9-10 derece azalması bekleniyor. Sıcaklık mevsim ortalamalarının altında. İstanbul'da yarın sıcaklık mevsim normalerinin altında olması bekleniyor. Pazar günü balkanlardan gelen yeni soğuk hava ile birlikte yer yer yağışlı hava görülecek. Trakyadan başlayan soğuklarlara sıcaklıklar birkaç derece daha düşecek. İstanbul'da hafifte olsa akşama doğru yağış var. Yarında hava soğuk olacak aralıklarla yağış görülebilir. Pazar günü özellikle İstanbul'da sıcaklık birkaç derece düşecek şiddetli fırtına ve yağış görülecek. 

hava-durumu1.20150313150950.jpg


METEOROLOLİDEN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Bugün (13 Mart 2015 Cuma) akşam saatlerinden itibaren yurdun güneybatı kesimlerinde başlayacak yağışların yarın sabah saatlerine kadar Aydın’ın batı, İzmir’in güney ve batı ilçelerinde, öğle saatlerine kadar ise Muğla il geneli, Antalya Merkez ve batı kıyı ilçeleri ile Manavgat, Serik ve İbradı’da kuvvetli (metrekareye 21 ila 50 kg) olması tahmin edildiğinden meydana gelebilecek su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde aralıklarla görülecek olan yağışların akşam saatlerinden itibaren Muğla ile yarın (Cumartesi) Antalya ve Muğla ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri'nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

hava-durumu2.20150313151003.jpg

HAVA SICAKLIĞI

Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 5 derece artacağı, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı,diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar Genellikle güney ve güneybatı, batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege' de yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.


Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Muğla ile yarın (Cumartesi) Antalya ve Muğla ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU NASIL?

Parçalı ve çok bulutlu, Sakarya'nın doğu kesimlerinin bugün öğle saatlerinde, gece saatlerinden itibaren Edirne, yarın ise Trakya geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, Doğu ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

screen-shot-2015-03-13-at-2.53.32-pm.png

HATAY'DA SAĞANAK ALARMI!

Kırıkhan ilçesinde sağanak nedeniyle iki mahalleyi bağlayan yol çöktü, zeytin ağaçlarının bulunduğu 20 dekarda heyelan oldu.

Kent genelinde iki gündür süren sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Kırıkhan'da Kurtlusoğuksu ile Kıcı mahallelerini bağlayan yolun bazı bölümleri çöktü. Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çöken bölümlerde çalışma yaparak, yolu trafiğe açtı.

Kurtlusoğuksu Mahallesi'nde, zeytin ağaçlarının bulunduğu yaklaşık 20 dekarda da heyelan meydana geldi.

Meteoroloji yetkilileri, kent genelinde metrekareye 11 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.