BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.424,52
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu aşırı sıcaklar ne zaman bitecek?

İSTANBUL , İzmir ve Ankara hava durumu raporu yayınlandı. Meteorooljinin son hava durumu tahminine göre İstanbul , Ankara ve İzmir'de sıcaklıklar düşecek mi?

Abone ol

İSTANBUL , Ankara ve İzmir için Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü son hava durumu tahminlerini yayınladı. Afrika üzerinden gelen çöl sıcakları yarın etkisini kaybetmeye başlıyor.

Peki aşırı sıcaklarla boğuşan Adana, Mersin, Kütahya, Balıkesir, Bursa ve Kocaeli illerinde hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji 15 Haziran tarihinde yaptığı uyarı ile aşırı sıcakları haber vermişti. Sıcaklık bir haftadır mevsim normallerinin 9 derece üzerinde seyrediyor. 

Afrika çöl sıcakları Mersin'de asfalt eritirten Adana, Kocaeli, İstanbul, Bursa, İzmir, Aydın ve Balıkesir kavruldu. Önümüzdeki hafta hava durumu raporu serinlik vaadediyor.

Adana'da 54 derece ile rekor kaydedilirken İzmir de gölgede bile 40 dereceye vuran sıcaklarla kavruldu. Ankara sıcaklardan daha az etkilendi. İstanbul ise aşırı sıcaklarla boğuldu.

Peki aşırı sıcaklar ne zaman bitiyor, hava mevsim normallerine ne zaman iniyor? Meteorolojinin yayınladığı hava durumu tahminlerine bakalım.

İSTANBUL HAVA DURUMU

İSTANBUL hava durumu tahminine göre aşırı sıcaklar bir süre daha etkili olmaya devam edecek.

İstanbul'da nem ile birleşince 33 derece olan sıcaklık çok daha yüksek hissediliyor. Haftasonu için de İstanbul'da hava sıcaklığı yüksek.

İZMİR HAVA DURUMU

İZMİR hava durumu tahmininde de aşırı sıcakların devam ettiği görülüyor. Meteoroloji cumadan itibaren sıcakların düşeceğini haber vermişti. Sıcaklık bugün 40 derecenin altına indi yarın da son kez 40 dereceyi bulacak. İzmir pazar gününden itibaren kısmen serinleyecek.

ANKARA HAVA DURUMU

ANKARA için hava durumu serin havayı haber veriyor. Ancak Ankara'da pazar gününden itibaren termometre kızarmaya başlıyor. Sıcaklık önümüzdeki hafta Ankaralıları terletecek.

ADANA HAVA DURUMU

ADANA hava durumu tahmininde termometre hala kırmızı olarak görünüyor. 54 dereceyi bulan aşırı sıcaklardan sonra kısmen de olsa sıcaklıkta düşüş oldu. 40 derecinin altına inen sıcaklıklar Adana'da önümüzdeki hafta mevsim normallerine dönmüş olacak.

MERSİN HAVA DURUMU

MERSİN için meteorolojinin yaptığı son hava durumu tahmininde haberler iyi. Aşırı sıcaklardan sonra Mersin'de ısı mevsim normallerine geri döndü.

BALIKESİR HAVA DURUMU

BALIKESİR hava durumu tahminine göre pazar günü yağmur var. Aşırı sıcakların terkettiği Balıkesir'de hava sıcaklığı 35-36 derece aralığında olacak.

BURSA HAVA DURUMU

BURSA hava durumu raporuna göre aşırı sıcakları cumartesi gününden sonra kenti terkediyor. Bursa gelecek olan yaz yağmuru ile serinleyecek.

bursa hava durumu

KOCAELİ HAVA DURUMU

KOCAELİ için meteorolojiden gelen son hava durumu tahmininde aşırı sıcakların pazar günü etkisini yitirmesi bekleniyor. Kocaeli pazartesiden itibaren mevsim normallerine dönecek olan sıcaklıklar ile rahatlayacak.

KÜTAHYA HAVA DURUMU

KÜTAHYA hava durumu raporna göre aşır sıcaklar pazar günü gelecek yağmur ile bitecek. Kütahya önümüzdeki hafta daha serin olacak.