BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.433,34
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu Ankara kar yağışına kısa mola

ANKARA hava durumu meteoroloji yeni tahminleri açıkladı. Ankara'da dün yer yer etkili olan kar bugün etkisini hafifletiyor. Haftasonu cumartesi günü ise Ankara'da tekrar kar yağışı gmrülecek.

Abone ol

ANKARA hava durumu meteoroloji son tahminleri açıkladı, Ankara'da kar yağışına kısa bir mola. Ankara'da bugün kar yağışı etkisini kaybedecek fakat haftasonu, cumartesi günü kar yağışı tekrar görülecek. Yarın Ankara'da haftanın en düşük sıcaklığı hissedilecek.

ANKARA HAVA DURUMU SON METEOROLOJİ TAHMİNİ

ANKARA hava durumu meteoroloji son tahminleri açıkladı, Ankara'da kar yağışına kısa bir mola.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kütahya ve Antalya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ve Güneydoğu Anadolu ile Iğdır çevrelerinde yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak (51-100 mm), Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Şırnak'ın doğu ilçelerinde yoğun kar (20 cm. ve üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, zamanla kuzeybatı ve doğu bölgelerde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Antalya Körfezi'nde kuzey, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.
UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu bölge genelinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların çok kuvvetli (51-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Doğu Anadolu bölgesinde görülecek karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışların; Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Şırnak'ın doğu ilçelerinde yoğun (20 cm. ve üzeri) kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.