BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu alarmı 21 il için meteoroloji uyardı

Meteoroloji son hava durumu raporunda alarm verdi. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere sıcaklık 9 derece birden arttı. Saat 10.00 ile 16.00 arası dışarı çıkmayın.

Abone ol

TÜRKİYE'de sıcaklık mevsim normallerinin 9 derece üstüne çıktı. Meteoroloji son hava durumu raporunda 21 kenti uyardı. İstanbul , Ankara , İzmir , Bursa , Erzurum , Antalya ve Kayseri başta olmak üzere tüm Türkiye'de son yılların en yüksek sıcaklıkları kayıtlara geçecek. Nemle birlikte hissedilen sıcaklık 48 dereceyi bulacak. Meteoroloji saat 10.00 ile 16.00 arasında dışarı çıkılmaması uyarısında bulundu.   

Bu hafta en yüksek hava sıcaklıklarının Karadeniz Kıyı kesiminde 30-32, Erzurum, Van, Antalya ve Mersin’de 33, İstanbul’da 34, Ankara, Kayseri, İzmir Bursa ve Sakarya’da 38, Karabük, Burdur, Malatya ve Edirne’de 40, Manisa ve Kahramanmaraş’ta 41, Elazığ ve Aydın’da 42, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Batman’da 43 dereceye ulaşacağı bekleniyor.

HAVA DURUMU : AŞIRI SICAK 9 DERECE ARTIŞ
aşiri-sicaklar-hava-durumu.jpg
Yurdumuzda etkili olan sıcak hava dalgasının etkisini artırarak bu hafta da devam edeceği ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Bu hafta hava sıcaklıklarının normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyretmesi ile birlikte geçtiğimiz yıllarda kaydedilen en yüksek sıcaklık değerlerine yaklaşması tahmin ediliyor.

HİSSEDİLEN SICAKLIK DAHA FAZLA OLACAK

aşiri-sicak-hava-durumu-istanbul-ankara-izmir-meteoroloji-uyardi.jpgAkdeniz ve Karadeniz kıyı kesimlerinin, deniz üzerinden esen rüzgarlarla birlikte nem oranı artacağından, en yüksek hava sıcaklıklarının 30-33 derece tahmin edilmesine karşın, hissedilen sıcaklıkları oldukça yüksek (37-40 derece) olacaktır.

BU SAATLERDE DIŞARI ÇIKMAYIN

Vatandaşlarımızın sıcak havadan ve güneş çarpmasından korunmak için mümkün olduğunca güneşten korunmaları, gölgede bulunmaları ve zorunlu olmadıkça 10:00 - 16:00 saatleri arasında dışarıya çıkmamaları tavsiye olunur.

İSTANBUL HAVA DURUMU 5 GÜNLÜK RAPOR
İSTANBUL hava durumu raporunda nemle birlikte aşırı sıcaklar yer alıyor. Perşembe gününe kadar İstanbul'da hava sıcaklığı 34 derece olacak ancak nemin yarattığı baskıyla hissedilen sıcaklık 40 dereceyi aşacak.
istanbul-hava-durumu-15-günlük.jpg

ANKARA HAVA DURUMU BU HAFTA NASIL?

ANKARA için meteorolojinin yaptığı son hava durumu uyarısında 38 dereceyi bulacak aşırı sıcaklar yer alıyor. Ankara bu hafta boyunca sıcak havanın etkisinde kalacak.
ankara-hava-durumu-meteoroloji.20150728122239.jpg

BURSA HAVA DURUMU BU HAFTA NASIL?
Bursa için meteorolojiden gelen son hava durumu raporunda aşırı sıcaklar yer alıyor. Bursa bu hafta boyunca 38 derecelere vuracak sıcaklıklar görecek.
bursa-hava-durumu-bu-hafta.jpg
İZMİR HAVA DURUMU METEOROLOJİ AÇIKLADI
Meteorolojinin İzmir için hazırladığı hava durumu raporunda bu hafta aşırı sıcaklarla termometre kırmızıya dönecek. Bu hafta İzmir'de son yılların en yüksek sıcaklıkları kayıtlara geçecek.
izmir-meteoroloji-hava-durumu.jpg